Стали відомі причини чому затримали мера Білгород-Дністровського
Стали відомі причини чому затримали мера Білгород-Дністровського

Стали відомі причини чому затримали мера Білгород-Дністровського

Вчора стало відомо, що правоохоронці провели обшуки у Віталія Граждана, мера міста Білгород-Дністровський на Одещині. Під час слідчих дій Граждана було затримано.

Віталій Граждан уже неодноразово опинявся в центрі скандалів. Наприклад, у 2022 році він побився з головою Білгород-Дністровської районної ради Григорієм Мельниченком (який уже не обіймає посаду) – зятем колишнього очільника Одеської обласної адміністрації Сергія Гриневецького. Інцидент стався під час засідання райради. Граждан спочатку нагрубив опонентові, після чого назвав його “наркоманом”. Ображений Мельниченко накинувся на мера з кулаками, і всі присутні на засіданні кинулися розбороняти чиновників. Емоції не вляглися, і представники місцевої влади продовжили конфлікт словесно. Мельниченко заявив, що Граждан “нетрадиційної сексуальної орієнтації”, а той у відповідь продовжив говорити про наркотичну залежність голови райради.

Причини обшуків та підозри

Як з’ясувалося, причиною слідчих дій стали підозри у причетності Віталія Граждана до незаконного заволодіння базою відпочинку на узбережжі Чорного моря. За даними пресслужби прокуратури Одеської області, меру інкримінують організацію нападу на людину та вимагання передачі права на майно з погрозою насильства, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 Кримінального Кодексу України).

За даними слідства, міський голова разом із підконтрольними йому особами організував напад на співвласницю бази відпочинку у курортному селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району. Під час нападу зловмисники під загрозою застосування насильства стосовно жінки та її близьких родичів вимагали передати їм 50% корпоративних прав на об’єкт.

Прокуратура повідомила Граждану про підозру та заявила, що правоохоронці припинили злочин. Наразі встановлюється повне коло його учасників, і вирішується питання про обрання Граждану запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття злочину здійснювалися прокурорами спільно з поліцією та СБУ. Цей випадок ще раз підкреслює необхідність ретельного контролю за діями місцевих чиновників та недопущення порушень закону навіть на найвищих посадах.

Теги по теме
задержание Одесская область
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader