Індонезійці станцювали гопака на Балі на місцевому фестивалі мистецтв
Індонезійці станцювали гопака на Балі на місцевому фестивалі мистецтв

Індонезійці станцювали гопака на Балі на місцевому фестивалі мистецтв

На Балі завершився щорічний 46-й Фестиваль Мистецтв Bali Arts Festival. Це наймасштабніша культурна подія в Індонезії, яка триває протягом місяця. Для місцевих жителів ця подія є культовою, повідомляє «Главком».

Цього року, вперше на Bali Arts Festival, відомому і масштабному мистецькому заході в Індонезії, два дні поспіль була представлена українська культура. Нашу спадщину презентували бандуристка Лариса Ковальчук та артисти з Українського Культурного Центру Slava, до складу якого входять українці та австралійці з українським корінням. Організацією виступу та прийомом гостей займалася українська спільнота Індонезії – Bali Ukraine, за підтримки почесного консула І Ньомана Астами та посла України Василя Гамяніна.

Українці показали традиційні народні танці, включаючи гопак, а також спів і гру на бандурі. Почесні гості, серед яких були консули Австралії, Мексики, Угорщини, місцеві бізнеси та культурні діячі Балі, а також відома громадська активістка Ні Лух Джелантік, приєдналися до виступу.

Кожен день завершувався коломийкою, під час якої жителі Балі із захопленням виходили на сцену й танцювали гопак та українські танці разом з артистами. Виступ привернув увагу місцевих ЗМІ, а відео з грою на бандурі стало хітом в Instagram.

Індонезійці станцювали гопака на Балі на наймасштабнішому фестивалі мистецтв в Індонезії pic.twitter.com/kwOjvuNBaE

— ГЛАВКОМ (@GLAVCOM_UA) July 21, 2024

Балійський фестиваль мистецтв традиційно відвідують важливі державні й культурні діячі, зокрема президент Індонезії, губернатор Балі, міністри культури та туризму, а також інші високопосадовці. Їх присутність не лише додає престижу фестивалю, але й допомагає привертати увагу до культурної спадщини.

В Індонезії та Азії в цілому про Україну знають доволі мало. Українців все ще часто плутають з росіянами. Тому діяльність місцевих українських громад та участь у культурних фестивалях є можливістю не лише для культурного обміну та відокремлення України від «російського світу» у свідомості місцевих мешканців, але й платформою для налагодження дружби та діалогу між країнами.

Источник материала
loader
loader