Росія формує ще один тіньовий газовий флот
Росія формує ще один тіньовий газовий флот

Росія формує ще один тіньовий газовий флот

Росія формує тіньовий флот

Хоча санкції Заходу проти російського газу були слабшими ніж заходи щодо нафти, Москва все ж готується до запровадження більш жорстких заходів.

Як мінімум вісім LNG-танкерів було зареєстровано на анонімні компанії в Дубаї протягом останніх 3 місяців.

У нещодавньому звіті Windward, консалтингової компанії, що спеціалізується на морських питаннях, написано, що з другого кварталу 2023 року компанії з ОАЕ придбали понад 50 LNG-танкерів, що там базуються. Цей сплеск передачі прав власності знаменує значний зсув у галузі, оскільки раніше такі транзакції були рідкістю.

Група з відстеження суден Kpler опублікувала дані, які свідчать, що деякі з нещодавно придбаних LNG-суден нині ходять за маршрутами, які використовуються для транспортування газу з Росії.

Ринок старих парових турбінних LNG-суден занепав із посиленням екологічних норм, а також із різким удосконаленням двигунів LNG. [Але ми] спостерігали відродження вартості цих типів суден. Деяким поясненням може бути те, що вони прямують до тіньового флот?
– сказав Тобі Дуніпас із компанії SSY.

Дані SSY свідчать, що сплеск закупівель призвів до підвищення цін на старі судна для перевезення ЗПГ, які є одночасно дешевшими і менш ефективними, оскільки їхній вік перевищує 15 років. Як повідомляється, судно, побудоване у 2007 році, було продано приблизно за 50 мільйонів доларів у 2022 році, тоді як судно цього ж року коштувало 80 мільйонів доларів.

Теги по теме
Деньги газ
Источник материала
loader
loader