Американські благодійники передали Україні $10 мільйонів на проєкти в медичній сфері
Американські благодійники передали Україні $10 мільйонів на проєкти в медичній сфері

Американські благодійники передали Україні $10 мільйонів на проєкти в медичній сфері

Американська благодійна організація Direct Relief передала $10 мільйонів на підтримку життєво важливих ініціатив в Україні для забезпечення послуг реабілітації, протезування, безперебійного живлення лікарень, іншої допомоги населенню.

Церемонія передачі коштів, а також обговорення потреб України в медичній сфері відбулася в вівторок в Українському домі в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо активну програму допомоги Україні із залученням приватних фондів. Деякі з них виділяють кошти для закупівлі й транспортування матеріалів, інші – для надання грантів українським неурядовим організаціям (НУО)», - зауважив у коментарі Укрінформу президент і виконавчий директор Direct Relief Томас Тайг.

Американські благодійники передали Україні $10 мільйонів на проєкти в медичній сфері - Фото 1

Він зазначив, що в Сполучених Штатахусвідомлюють, яка ситуація зараз в Україні, як зростають ціни, а також як українським НУО стає дедалі важче збирати кошти всередині країни на благодійні проєкти. Тому, за його словами, частина допомоги буде спрямована також на підтримку роботи профільних НУО в Україні.

Заступниця міністра охорони здоров'я України Марина Слободниченко, яка взяла участь у церемонії, зі свого боку уточнила, що виділені зараз $10 мільйонів для України, безумовно, підуть на забезпечення пріоритетних цілей. У тому числі, йдеться про закупівлю нового обладнання для постраждалого від російської атаки Охматдиту, реабілітацію українців як фізичну, так і ментальну, відновлення стійкого енергоживлення закладів охорони здоров'я.

Американські благодійники передали Україні $10 мільйонів на проєкти в медичній сфері - Фото 2

Крім того, кошти від Direct Relief отримають українські проєкти Unbroken і The Protez Foundation – вони підуть на послуги з реабілітації та протезування постраждалих під час війни в Україні. Фінансування також має покращити рівень первинної меддопомоги переміщених осіб, доступ до основних ліків, інші медичні послуги.

Американські благодійники передали Україні $10 мільйонів на проєкти в медичній сфері - Фото 3

Організація Direct Relief виконує місії гуманітарної допомоги за кошти, зібрані від донорів. Вона діє у понад 80 країнах. Мета організації – поліпшення здоров’я та рівня життя людей, які постраждали від бідності чи надзвичайних ситуацій – незалежно від політичних чи релігійних поглядів, а також платоспроможності.

Як повідомлялося, це не перша масштабна підтримка, яку Україна отримала від Direct Relief. Раніше організація вже виділила понад $42 мільйони фінансової допомоги, а також 2480 тонн медичної підтримки на суму $1,3 мільярда. Завдяки цьому в Україну було доправлено, в тому числі, 341 мільйон добових доз критично важливих ліків, зокрема інсулін, препарати для лікування раку, вакцин, серцево-судинних препаратів, засобів для лікування органів дихання та інших ресурсів. Поставки відбувалися на запити Міністерства охорони здоров’я України й місцевих українських постачальників медичних послуг.

Теги по теме
США Министерство здравоохранения Медицина
Источник материала
loader
loader