Петр Павел розказав без чого неможливий мир
Петр Павел розказав без чого неможливий мир

Петр Павел розказав без чого неможливий мир

Без участі Росії та Китаю за столом переговорів досягти мирних домовленостей щодо війни в Україні буде неможливо. Таку заяву зробив президент Чехії Петр Павел, повідомляє idnes.cz.

Петр Павел підкреслив, що Китай повинен взяти на себе більшу відповідальність за мирне облаштування світу на основі правил, а не сили армії чи економіки. Президент Чехії очікує певного зсуву в конфлікті наприкінці цього року або на початку наступного. Він пояснив, що це залежатиме від результатів важливих виборів у ряді ключових країн, першими з яких будуть президентські вибори в США. Іншим значним фактором є втома від війни, яка впливає на обидві сторони конфлікту.

“Якщо це ймовірно, ми побачимо, що принесуть наступні місяці. Але це потрібно і бажано в будь-якому випадку”, – сказав Павел, коментуючи нещодавню заяву президента України Володимира Зеленського про те, що на другому Саміті миру повинні бути присутні й російські офіційні особи.

Проте чеський лідер наголосив, що переговори не мали б сенсу, якби Росія підходила до них так, як це робила раніше, висуваючи умови капітуляції України. “Але без Росії і Китаю за столом справжніх мирних переговорів не буде”, – резюмував він.

 

Теги по теме
Россия Китай
Источник материала
loader
loader