Щоб закрити дефіцит кадрів в Україні почали навчати жінок водити автобуси
Щоб закрити дефіцит кадрів в Україні почали навчати жінок водити автобуси

Щоб закрити дефіцит кадрів в Україні почали навчати жінок водити автобуси

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з ООН запустили новий проект під назвою ‘Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень’.

Цей проект пілотний та його основне завдання – закрити дефіцит водіїв у міській та комунальній сферах України. В рамках цієї ініціативи навчатимуть жінок водінню автобусів. Ця програма безкоштовна, тому долучитися до неї можуть усі охочі. У відомстві заявили, що зараз у країні не вистачає близько 6000 водіїв, що становить 30% від усіх необхідних.

Щоб закрити дефіцит кадрів в Україні почали навчати жінок водити автобуси - Фото 1

«Мета пілотного проекту – забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водительок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів. Це перша ініціатива Міністерства спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і на подолання стереотипів та упереджень щодо професій», – зазначив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Серед ключових завдань ініціативи:

  • створення нових робочих місць та можливості професійного розвитку жінок у сфері громадського транспорту відповідно до вимог транспортної реформи в Україні та європейських стандартів;
  • розширення можливості працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень;
  • інтеграція стандартів дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сфері пасажирського транспорту.

Після проходження навчання у рамках цього проекту жінки отримають кваліфікаційну картку водія (код 95). Вона відповідатиме європейському стандарту та буде підтвердженням професійної компетенції. Відомо, що фінансову підтримку реалізації цього проекту надала Швеція.

Источник материала
loader
loader