Які райони Києва будуть 29 липня без світла. Детальний графік
Які райони Києва будуть 29 липня без світла. Детальний графік

Які райони Києва будуть 29 липня без світла. Детальний графік

Які райони Києва будуть 29 липня без світла. Детальний графік - Фото 1

З 18:00 до 23:00 буде застосовуватись одна черга відключень світла

У Києві продовжують застосовувати графіки відключення електроенергії. Зокрема, сьогодні, 29 липня, світло вимикатимуть трьом групам споживачів.

Кому і коли вимикатимуть світло

  • Група 1: 19:00 – 22:00;
  • Група 3: 22:00 – 23:00;
  • Група 6: 18:00 – 19:00.

Графіки відключень світла для вашого регіону можете переглянути на сайтах обленерго та ДТЕК.

Нагадаємо, споживання електроенергії поступово знижується через спадання спеки.

Вчора, 28 липня, станом на 11:00 (період без обмежень) рівень споживання був на 2,3% нижчим, ніж в той самий час в попередню неділю, 21 липня. Натомість сьогодні, 29 липня, станом на 9:30 споживання електроенергії нижче на 6%, ніж в той самий час 25 липня (попередній період без дії обмежень). Причиною цьому стало зниження температури в окремих областях.

Також за минулі два тижні в роботу повернулись два блоки АЕС, що додало потужності в системі. Енергетики активно проводять відновлювальні та планові ремонтні роботи для підготовки до зимового періоду.

Зокрема, ситуація в українській енергосистемі буде покращуватися. Водночас потрібно зважати на загрозу нових ворожих обстрілів, заявив міністр енергетики Герман Галущенко

До слова, ДТЕК до жовтня планує повернути в роботу 60-70% генерації, яку вона втратила внаслідок російських масових обстрілів навесні цього року.

Крім того, «Укренерго» прогнозує зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України поступово зменшуватиметься протягом серпня, вересня та жовтня, за умови відсутності нових масштабних обстрілів. // Главком
Tweet
Источник материала
loader
loader