Китай вивіз з Росії рекордний обсяг природних ресурсів
Китай вивіз з Росії рекордний обсяг природних ресурсів

Китай вивіз з Росії рекордний обсяг природних ресурсів

Росія продовжує нарощувати постачання сировинних товарів до Китаю, свідчать дані митниці КНР.

Згідно зі статистичними даними, у першому півріччі з РФ на китайський ринок продали товарів на рекордні $65,2 млрд — на 4% більше, ніж роком раніше. Водночас експортний потік майже на 90% складався із природних ресурсів.

Три чверті російських постачань до Китаю припадало на нафту, нафтопродукти та газ, випливає з митної статистики. За півроку нафтові компанії продали китайським НПЗ 55,1 млн тонн чорного золота — на 5% більше, ніж роком раніше. Середня ціна нафти збільшилася на 9%, до $80,3 за барель.

Доходи від продажу газу, який “Газпром” качає до Китаю трубопроводом “Сила Сибіру”, зросли на 17%, до $4 млрд. Запущена 2019 року труба цього року планує поставити 30 млрд кубів газу.

Крім того, Китай закупив у Росії деревини на $1,7 млрд, металевих руд на $2,3 млрд, а також алюмінію та продукції з нього на $1,8 млрд.

Крім корисних копалин та металів, з РФ у КНР продавалася риба (на $1,3 млрд), а також рослинні та тваринні олії ($1 млрд). Втім, постачання цих товарів скоротилося — на 11% та 32% відповідно.

Источник материала
loader
loader