В Україні створили турель "Буря" для гранатомета Мk 19: в чому її перевага
В Україні створили турель "Буря" для гранатомета Мk 19: в чому її перевага

В Україні створили турель "Буря" для гранатомета Мk 19: в чому її перевага

Турель "Буря" була створена з урахуванням запитів військових і виробників наземних дронів. За словами СЕО компанії Frontline Євгена Третяка, воювати повинні роботи, а не люди.

Український військовий стартап Frontline розробив роботизовану турель для 40-мм автоматичного гранатомета Мk 19, яка отримала назву "Буря". Детальніше про це розповідає "Мілітарний".

"Ми в компанії Frontline віримо, що воювати мають роботи, а не люди. Ми раді представити "Бурю" як частину концепту роботизованої передової. Роботи мають здійснювати розвідку, коригування, логістику та ураження як з повітря, так і з землі", — сказав CEO компанії Frontline Євген Третяк.

Так, турель була розроблена з урахуванням запитів військових і виробників наземних дронів.

Турель "Буря": технічні характеристики

Вага "Бурі" складає 47 кілограмів, вона може бути розгорнула вручну на тринозі чи доставлена до місця роботи за допомогою логістичної платформи. Також турель оснащена автоматизованою системою наведення й ведення вогню, це забезпечує швидке реагування на загрози й точне ураження цілей.

Своєю чергою дистанційне керування, наведення й стрільба відбувається на відстані 50-100 метрів, тоді як націлювання може відбуватися цілевказанням через БПЛА чи систему "Кропива".

Для кращої кучності турель оснащена системою гасіння віддачі, боєзапас — від 32 до 64 гранат. Проте головною перевагою "Бурі" є її мобільність. Так, невелика вага й компактні габарити не створюють обмежень для транспортування турелі цивільними автомобілями.

Софтверна частина дозволяє зручно націлюватися за допомогою ноутбука чи планшета, в цей час особа може перебувати в укритті на відстані від турелі.

Крім цього, "Буря" передбачає інтеграцію з актуальними державними й приватними системами ситуаційної обізнаності. Наразі вона пройшла дослідницькі тестування й перебуває на стадії кодифікації.

Источник материала
loader
loader