Озеро Синє, що на Виноградарі, майже загинуло — мешканці передають жахливі кадри
Озеро Синє, що на Виноградарі, майже загинуло — мешканці передають жахливі кадри

Озеро Синє, що на Виноградарі, майже загинуло — мешканці передають жахливі кадри

Синє озеро на Київщині на Подільському районі повністю висохло. Навіть торішні заяви влади про підготовку до його відновлення не врятували водойму.

У мережі вже публікують відео пустиря, на місці якого два роки назад було озеро Синє.

"Синє озеро знищено остаточно …", — йдеться у дописі.

На кадрах видно, що на території водойми тепер пустир з невеличкою калюжею, порослий травою. Зауважимо, що бур'яну доволі багато, тобто водойма вже тривалий час висохла.

Нагадаємо, що влітку 2023 року озеро почало пересихати. Тоді у мережі основною причиною називали будівництво нової багатоповерхівки поблизу і підземного паркінгу у ній, що могло вплинути на підземні води.

Озеро Синє, що на Виноградарі, майже загинуло — мешканці передають жахливі кадри - Фото 1

У серпні того ж року влада Києва почала підготовку до початку робіт із розчистки та благоустрою обмілілого озера Синє. Але попри гучні заяви та обіцянки, у серпні 2024 року водойма повністю пересохла. Якщо торік на кадрах хоч видно було невеличкі осередки води, то зараз ж — пустир з калюжею, який поріс бур'яном.

Озеро Синє, що на Виноградарі, майже загинуло — мешканці передають жахливі кадри - Фото 2

Популярні новини зараз
У Білій Церкві чоловік підірвав гранату під час сварки з дружиною - вона загинула За продаж земельної ділянки зі збитками у ₴3,5 млн. на Київщині судитимуть начальника земельного відділу міськради У Києві засудили серійного палія до 8 років тюрми за те, що спалив понад 10 автівок військових Нагрудні знаки Головнокомандувача ЗСУ отримали патрульні Київщини, Вінниці та Волині
Показати ще

Водночас, за даними Київської міської державної адміністрації (КМДА), причини обміління озера Синє в Подільському районі столиці мають природний та техногенний характер. До перших належить підвищення температури повітря (а отже зростання випаровування) та замулення джерел живлення. До причин техногенного характеру – водопониження внаслідок будівництва житлового масиву та автомобільних доріг, які стали штучною перешкодою для підземних та поверхневих вод.

Раніше повідомлялось: У столиці буде відновлено озеро Синє та розчищено русло річки Либідь

Источник материала
loader
loader