Для деяких українців більше не діятимуть відключення світла: рішення уряду
Для деяких українців більше не діятимуть відключення світла: рішення уряду

Для деяких українців більше не діятимуть відключення світла: рішення уряду

Для українських споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки відключень електрики. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль

За словами прем'єра, таким чином держава стимулює енергетичну автономію бізнесу.

Також Шмигаль зауважив, що для забезпечення належного рівня підготовки до зимового періоду Україна запровадила пакет програм і заходів задля прискорення розбудови децентралізованої генерації.

«Це кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок. Продовжуємо цю роботу в постійному режимі», – каже він.

Зазначимо, українці вже кілька днів живуть без відключень світла. Тим часом енергетики вважають, що наразі недоцільно робити прогнози щодо повернення до графіків. 

До слова, ДТЕК до жовтня планує повернути в роботу 60-70% генерації, яку вона втратила внаслідок російських масових обстрілів навесні цього року.

Крім того, «Укренерго» прогнозує зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України поступово зменшуватиметься протягом серпня, вересня та жовтня, за умови відсутності нових масштабних обстрілів.

Источник материала
loader
loader