NASA повідомило, коли зможе забрати астронавтів екіпажу Starliner з МКС
NASA повідомило, коли зможе забрати астронавтів екіпажу Starliner з МКС

NASA повідомило, коли зможе забрати астронавтів екіпажу Starliner з МКС

Космічне агентство NASA повідомило, що екіпаж Boeing Starliner може залишитися на Міжнародній космічній станції (МКС) до лютого 2025 року. Потенційно вони повернуться на Землю на космічному кораблі Dragon Crew-9 компанії SpaceX. Як повідомляє 24 техно, це рішення наразі попереднє і залежить від того, чи зможуть інженери Boeing переконати NASA у безпечності Starliner для повернення на Землю до 15 серпня.

Під час нещодавньої прес-конференції NASA надало оновлену інформацію щодо проблем, які виникають зі Starliner компанії Boeing.

Агентство повідомило про поточні консультації з компанією SpaceX щодо можливості використання космічного корабля Dragon для повернення астронавтів Бутча Вілмора та Суні Вільямса на Землю.

Якщо план буде реалізовано, Dragon Crew-9 доставить на МКС двох астронавтів замість звичайних чотирьох, зарезервувавши два місця для Вілмора та Вільямса.

Якщо цей план буде підтверджено, Вілмор і Вільямс продовжать своє перебування на МКС до лютого 2025 року, що збігається із запланованим поверненням екіпажу Dragon Crew-9. NASA планує відправити на МКС скорочену зміну з двох астронавтів, щоб ефективно управляти ресурсами протягом цього періоду.

Крым цього, політ SpaceX Crew-9 для NASA, запланований на 18 серпня, відкладено до 24 вересня.

Источник материала
loader
loader