Борці Насібов та Беленюк здобули срібло та бронзу на Олімпіаді
Борці Насібов та Беленюк здобули срібло та бронзу на Олімпіаді

Борці Насібов та Беленюк здобули срібло та бронзу на Олімпіаді

На теперішній момент Україна має три золоті, три срібні та чотири бронзові медалі, у загальнокомандному заліку “синьо-жовті” – на 15 місці.

Спортсмени Жан Беленюк та Парвіз Насібов здобули для України бронзову та срібну медалі на Олімпійських іграх-2024. Про це у четвер, 8 серпня, повідомляє Суспільне Спорт.

Борець греко-римського стилю Парвіз Насібов здобув срібну нагороду на Олімпіаді-2024. У фіналі вагової категорії до 67 кг українець поступився Саїду Есмаілі з Ірану. Уже на старті Насібов заробив два бали, а до кінця першої трихвилинки збільшив рахунок до 3:0. Але далі боротьба була за сценарієм Есмаілі. Як результат, 6:5 на користь іранця.

Одразу після Насібова бронзовим призером Парижу-2024 став Жан Беленюк. Беленюк завоював бронзу у греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 87 кілограмів, здолавши з рахунком 3:1 польського спортсмена Аркадіуша Кулініча.

Для Жана Беленюка це – третя олімпійська медаль у кар’єрі. У Ріо-2016 він завоював срібло, а в Токіо-2020 взяв золото.

Зараз Україна посідає 15 місце у медальному заліку Олімпіади з 10 нагородами: три золота, три срібла та чотири бронзи.

Олександр Хижняк, який завоював золоту олімпійську нагороду з боксу у ваговій категорії до 80 кг, поділився планами про своє спортивне майбутнє.



Теги по теме
Украина Спорт Франция
Источник материала
loader
loader