США повинні перекласти тягар захисту Європи на самих європейців – Foreign Affairs
США повинні перекласти тягар захисту Європи на самих європейців – Foreign Affairs

США повинні перекласти тягар захисту Європи на самих європейців – Foreign Affairs

Впродовж десятиліть Сполучені Штати були основним гарантом безпеки Європи, прив’язуючи країни континенту до себе через НАТО та виступаючи головним постачальником безпеки в регіоні. Проте зараз, на тлі внутрішніх викликів та змін у глобальній політиці, настав час змінити роль США на міжнародній арені. Про це йдеться у статті видання Foreign Affairs.

Для початку Штати повинні почати виведення частини своїх військ з Європи, переклавши відповідальність за забезпечення звичайних збройних сил назад на плечі європейців. Сьогодні тут дислоковано близько 100 000 американських військовослужбовців, найбільше на території Німеччини.

На думку видання, процес можна було б почати з виведення 20 000 військовослужбовців, перекинутих сюди адміністрацією Байдена після початку війни Росії в Україні. Після цього можна оголосити про виведення додаткових 12 000 військовослужбовців із Німеччини, – цей план уже був схвалений Трампом, однак Байден його загальмував.

Два ці кроки допоможуть надіслати ясний сигнал: найсильнішим європейським державам час активізувати свої власні зусилля.

У той час як політики в Європі задумалися про амбітні та дорогі кроки, такі як вступ України до НАТО і, можливо, сам вступ у війну в Україні, передача відповідальності за безпеку Європи самим європейцям охолодила б їхнє бажання проводити нерозважливу політику. Сьогодні борг США становить $35 трлн, річний дефіцит бюджету – $1,5 трлн. Додайте до цього політичні розбіжності всередині країни. З огляду на те, що немає жодних ознак поліпшення фінансової ситуації або ослаблення внутрішнього тиску, владі необхідно переглянути зовнішні зобов’язання Сполучених Штатів.

Теги по теме
США НАТО Новости политики безопасность
Источник материала
loader
loader