Росія запросила на виставку озброєнь головного розробника балістичних ракет КНДР
Росія запросила на виставку озброєнь головного розробника балістичних ракет КНДР

Росія запросила на виставку озброєнь головного розробника балістичних ракет КНДР

Росія запросила на свій міжнародний військово-технічний форум «Армія-2024» делегацію з Північної Кореї, у складі якої головний розробник балістичних ракет КНДР Кім Чен Сік, якому санкціями Ради Безпеки ООН заборонено в’їзд до країн-членів Організації.
Як передає Укрінформ, про це пише Yonhap.

Кім, який є першим заступником директора одного з департаментів правлячої в КНДР Трудової партії, потрапив в об’єктиви камер під час церемонії відкриття форуму 12 серпня в підмосковній Кубінці.

У Сполучених Штатах, Південній Кореї та інших країнах його вважають ключовою фігурою північнокорейської ракетної програми.

Цей чиновник супроводжує лідера КНДР Кім Чен Ина, коли той присутній на запусках ракет, і в 2012 році отримав звання «героя республіки» за внесок у розробку ракети великої дальності.

Посадовець Північної Кореї потрапив під санкції за резолюцією 2397 Ради Безпеки ООН, ухваленою в 2017 році після незаконного випробування Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети, а також перебуває в «чорних списках» Сполучених Штатів, Південної Кореї та Європейського Союзу.

У резолюції 2397 РБ ООН ідеться, що країни-члени Організації повинні заборонити в’їзд посадовцям, які перебувають у санкційному списку, проте Росія, схоже, вирішила запросити делегацію Північної Кореї на військово-технічний форум на тлі поглиблення зв’язків між двома країнами.

Як повідомляв Укрінформ, США, Південна Корея і Японія мають намір протягом року створити тристоронній механізм нагляду за дотриманням санкцій Ради Безпеки ООН проти КНДР, альтернативний групі експертів Організації, мандат якої закінчився навесні.

Фото: Yonhap

Теги по теме
Россия ООН КНДР
Источник материала
loader
loader