У Росії відмовилися розслідувати смерть Навального у колонії
У Росії відмовилися розслідувати смерть Навального у колонії

У Росії відмовилися розслідувати смерть Навального у колонії

Слідчий комітет Ямало-Ненецького автономного округу РФ стверджує, що російський опозиціонер Олексій Навальний помер у медчастині після реанімаційних заходів, які не дали результату, тому розслідування не проводитиметься.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє вдова політика на сайті та в ютуб-каналі Навального.

Юлія Навальна, зокрема, оприлюднила фото документа про відмову у порушенні кримінальної справи. За її словами, вона отримала постанову Слідкому РФ про відмову розслідувати смерть Навального лише через пів року після його смерті.

У постанові йдеться про те, що смерть Навального «не носить кримінального характеру», а нібито є наслідком «комбінованого захворювання» і настала в результаті аритмії. Як зазначає Навальна, порушення ритму серця неможливо встановити посмертно, а за життя її чоловік не мав хвороб серця.

Вона заявила, що Навальний у день смерті скаржився на сильний біль у животі, але його у передсмертному стані зачинили в ШІЗО і він помирав один. Джерело такої інформації вона не назвала.

Вдова вимагає порушити кримінальну справу, передати рідним медичні документи та особисті речі Олексія Навального.

Як повідомлялося, російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив до в'язниціу 2021 році і був засуджений до більш як 20 років ув'язнення після численних судових процесів. У лютому 2024 року він помер у вʼязниці. У російській опозиції вважають, що це була насильницька смерть.

Теги по теме
Россия Смерть
Источник материала
loader
loader