В Офісі президента розповіли, який глобальний сенс операції ЗСУ у Курській області
В Офісі президента розповіли, який глобальний сенс операції ЗСУ у Курській області

В Офісі президента розповіли, який глобальний сенс операції ЗСУ у Курській області

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк упевнений, що ефективність рішення ЗСУ зайти в Курську область очевидна. Глобальна мета - показати усім, що російська федерація не здатна швидко реагувати на кризові ситуації. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Медуза».

«Для того, щоб далі повертати ініціативу на фронті Україні, ми повинні ухвалювати рішення тут і зараз, виходячи із ситуації. Коли ви заходите кудись, ви переслідуєте певні цілі. Ці цілі можуть бути досягнуті відразу - або не відразу. Далі ви дивитеся на оперативну обстановку. Якщо у вас є можливість проводити наступний етап операції - як ви кажете, окопуватися, вбудовуватися в територію, тому що звідти далі можна розвивати свої дії в інших напрямках», - наголосив Подоляк.

Він заявив, що це в Курській області якраз і відбувається.

 «Якщо така можливість є, ви це робите - окопуєтесь. Ви будуєте фортифікації, підвозите резерви, а головне - забезпечуєте логістичний зв'язок на місці з основними силами. Якщо такі можливості є і оперативна обстановка дозволяє, ви це, безумовно, робите», - пояснив радник.

Подоляк зазначив, що з військового погляду він не готовий говорити, треба це Україні чи ні.

«А з точки зору, скажімо так, розвитку війни, оперативної ситуації на цьому напрямку - так, це безумовно потрібно робити, тому що це дозволяє збільшувати театр військових дій на території росії. А театр воєнних дій на території росії дає змогу масштабувати політичні завдання: показати неспроможність російського управління загалом, неготовність ухвалювати рішення, неготовність підвозити туди додаткові сили і засоби. Відповідно, війна буде розширюватися територією росії», - сказав він.

Радник наголосив, що оперативні рішення командування ухвалює з огляду на ситуацію.

«Глобальний сенс цієї операції - показати неспроможність росії з військової точки зору, з точки зору готовності швидко реагувати на кризові ситуації, з точки зору контролю над внутрішнім простором», - додав Подоляк.

В Офісі президента розповіли, який глобальний сенс операції ЗСУ у Курській області - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader