На Курщині створено військову комендатуру: для чого вона та хто її очолив
На Курщині створено військову комендатуру: для чого вона та хто її очолив

На Курщині створено військову комендатуру: для чого вона та хто її очолив

Сьогодні, 15 серпня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача і заслухав доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського про ситуацію на Курщині. На території Курської області російської федерації, яку контролюють Сили оборони України, створено військову комендатуру на чолі з генерал-майором Едуардом Москальовим.

«На території Курської області завершено пошуки та знищення противника в населеному пункті Суджа та трьох інших населених пунктах. Для підтримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення, на підконтрольних територіях, створено військову комендатуру, призначено її керівника - призначений генерал-майор Москальов», - наголосив Сирський.

 Також головнокомандувач ЗСУ відзначив, що з початку поточної доби українські війська на окремих напрямках просунулись від 500 метрів до 1,5 км, відбили три атаки противника та продовжують ведення наступальних дій.

Сирський наголосив, що усього з початку операції на території Курщини українські війська просунулися в оборону противника на 35 км. «Взято під контроль 1 тисячу 150 квадратних км території, 82 населених пункти», - сказав Сирський. Він додав, що у цілому ситуація контрольована.

Для чого потрібні військові комендатури у Курській області

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив в ефірі телемарафону, що це знадобиться для надання гуманітарної допомоги місцевим жителям.

«Це обговорювали (на нараді 14 серпня з президентом України Зеленським - ред.) для того, щоб була координація серед військових частин, які там перебувають, в тому числі задля добровільної позиції ЗСУ у вигляді надання гуманітарної допомоги місцевому населенню, треба буде створити військові комендатури», - пояснив омбудсман.

При цьому Лубінець зазначив, що «з’являться військові комендатури чи ні – вирішуватиме військове командування України».

 «Це питання обговорюється виключно на підставі міжнародного права», - додав він.

На Курщині створено військову комендатуру: для чого вона та хто її очолив - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader