Президент назвав основні завдання ЗСУ в Україні та Курській області
Президент назвав основні завдання ЗСУ в Україні та Курській області

Президент назвав основні завдання ЗСУ в Україні та Курській області

Основне завдання України — це знищення російського потенціалу та проведення контрударної роботи. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у неділю, 18 серпня, під час вечірнього звернення, коментуючи ситуацію на фронті - передусім в Торецьку та Покровську. За його словами, лише за добу росіяни вчинили десятки атак, українські захисники роблять усе для збереження позицій.

«Є за сьогодні хороші, потрібні нам результати у знищенні російської техніки під Торецьком. І це все - більш ніж захист для України, це зараз основне завдання наших оборонних дій загалом - знищити якомога більше російського потенціалу, потенціалу війни, і проводити максимум контрударної роботи. Зокрема це і створення буферної зони на території агресора - наша операція в Курській області», - заявив президент.

 Також Зеленський розповів, що заслухав доповідь головкома Олекскандра Сирського щодо ситуації на сході, операції в Курській області, «обмінного фонду» та комплектації бригад.

«По всіх напрямках наші хлопці - ви молодці. Але щодо постачання від наших партнерів потрібне пришвидшення. Ми дуже просимо. У війни немає відпусток. Потрібні рішення, потрібна вчасна логістика оголошених пакетів. Особливо я звертаюсь зараз до Сполучених Штатів, до Великої Британії, до Франції», - додав він.

Також президент особливо відзначив 100-ту окрему механізовану бригаду, яка воює на Торецькому напрямку, 47-му та 110-ту окремі механізовані бригади, що ведуть бої на Покровському та десантників 79-ї бригади на Курахівському.

«Лиманський напрямок – воїни 66-ї та 67-ї окремих механізованих бригад. Харківщина - 42-га окрема механізована бригада. Дякую! Придніпровський напрямок - наші морські піхотинці, 35-та бригада. Молодці!» - додав президент.

Президент назвав основні завдання ЗСУ в Україні та Курській області - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader