RWE і Salzgitter домовилися про довгострокове постачання «зеленої» електроенергії
RWE і Salzgitter домовилися про довгострокове постачання «зеленої» електроенергії

RWE і Salzgitter домовилися про довгострокове постачання «зеленої» електроенергії

Угода розрахована на сім років і почне діяти у 2027 році

Німецька енергокомпанія RWE та виробник сталі Salzgitter домовилися про довгострокове постачання «зеленої» електроенергії. Про це йдеться в повідомленні Salzgitter.

Компанії уклали відповідну довгострокову угоду (PPA). RWE Supply&Trading забезпечуватиме Salzgitter електроенергію обсягом до 64 ГВт·год на рік з сонячного парку Boitzenburger Land у Бранденбурзі протягом семи років, починаючи з 2027-го.

Завдяки програмі трансформації SALCOS Salzgitter Group з 2026 року поступово переводить виробництво сталі на електрику та водневі процеси. Метою є досягнення майже нульового рівня викидів з 2033 року.

«Ми серйозно ставимося до «зелених» джерел енергії. До 2025 року половина наших потреб в електроенергії має надходити з невикопних джерел, а до 2030-го ми хочемо отримувати 100% «зеленої» електроенергії», – зазначив Марко Хауер, керівник відділу закупівель енергоресурсів Salzgitter Flachstahl.

RWE має більш ніж 20-річний досвід розробки, будівництва та експлуатації систем відновлюваної енергії. На внутрішньому ринку Німеччини компанія управляє береговими вітровими електростанціями та сонячними системами загальною встановленою потужністю близько 700 МВт. До 2030 року RWE планує інвестувати близько €11 млрд у потужності екологічної генерації в країні.

Нагадаємо, що у лютому поточного року Salzgitter Flachstahl, дочірня компанія Salzgitter, підписала 10-річну угоду про купівлю-продаж електроенергії (PPA) з британською Octopus Energy Generation. Металургійна компанія отримуватиме 126 ГВт·год екологічно чистої енергії на рік, виробленої на сонячній електростанції Octopus в Шибсдорфі (земля Браденбург).

Источник материала
loader
loader