5G-антени тепер навчилися вбудовувати просто у вікна
5G-антени тепер навчилися вбудовувати просто у вікна

5G-антени тепер навчилися вбудовувати просто у вікна

В Японії запропонували інноваційне рішення – встановлення базової станції прямо на віконне скло, що дає змогу забезпечити покриття як усередині приміщень, так і на прилеглій вулиці.

Збільшення робочих частот стільникового зв’язку сприяє розширенню каналів передавання даних, але водночас знижує радіус упевненого прийому сигналу. Це пов’язано з тим, що високочастотні сигнали сильніше загасають під час проходження через перешкоди. Для вирішення цієї проблеми збільшують кількість базових станцій і розміщують їх щільніше. Але в Японії знайшли інше рішення.

Спільно з виробником скла AGC Inc., JTower розробила 5G-антену, яку можна розміщувати на шибках. Першим оператором, який скористався цим рішенням, став NTT Docomo.

Саме JTower належить ініціатива щодо впровадження базових станцій нового типу. Вона займається створенням і здачею в оренду телекомунікаційної інфраструктури для операторів зв’язку.

Концепція JTower полягає в забезпеченні оптимальної якості зв’язку всередині приміщень і на вулиці. Це особливо актуально в умовах складного ландшафту або під час проведення масових заходів на відкритому повітрі. Нова антена підтримує діапазон 5G Sub6 (до 6 ГГц). Перша установка була проведена на вікнах будівлі Shinjuku 3-chome East Building.

На думку розробників, таке рішення має естетичний вигляд і гармонійно вписується в архітектуру будівель, не привертаючи зайвої уваги, що особливо важливо, враховуючи роздратування, яке традиційні базові станції іноді викликають у частини населення.

Источник материала
loader
loader