Microsoft представила джойстик для людей з інвалідністю
Microsoft представила джойстик для людей з інвалідністю

Microsoft представила джойстик для людей з інвалідністю

Microsoft анонсувала вихід нового контролера Xbox Adaptive Joystick, призначеного для геймерів з інвалідністю, який з’явиться на ринку на початку 2025 року. Про це повідомляє The Verge.

Цей контролер коштуватиме $29,99 і буде підключатися через дроти до вже наявних Xbox-контролерів. Він містить чотири кнопки, джойстик і дві додаткові кнопки для управління "бамперами" і тригерами.

Новий джойстик дозволяє керувати грою однією рукою, що робить його ідеальним для гравців, яким важко користуватися стандартними контролерами. Всі кнопки можна налаштувати під власні потреби, а також є можливість друкувати на 3D-принтері різні насадки для джойстика, щоб змінювати його розміри та форму.

Microsoft тісно співпрацювала з представниками спільноти людей з інвалідністю в процесі розробки цього продукту. Наприклад, команда Xbox відвідала лікарню в Сіетлі з прототипами джойстика, щоб отримати відгуки про його зручність.

Джойстик також можна закріпити на штативі, завдяки спеціальному кріпленню. Окрім цього, Microsoft разом із 8BitDo представили новий контролер Lite SE за $59,99, також розроблений для геймерів з обмеженими можливостями. Він має низький опір кнопок і зручне розташування елементів управління.

Источник материала
loader
loader