Німеччина інвестує €20 млн у проєкт підтримки бізнесу та переселенців в Україні
Німеччина інвестує €20 млн у проєкт підтримки бізнесу та переселенців в Україні

Німеччина інвестує €20 млн у проєкт підтримки бізнесу та переселенців в Україні

Німецький банк розвитку (KfW) виділяє €20 мільйонів на підтримку українців, які повертаються додому, внутрішніх переселенців і бізнесу із Сумської, Чернігівської та Київської областей.

Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Підтримку надають у рамках проєкту "Життєздатність+: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб і осіб, постраждалих від конфлікту". Його реалізують у співпраці Мінекономіки України та Міжнародної організації з міграції за фінансування Німецького банку розвитку від імені Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Зокрема, в рамках проєкту надаватимуть гранти на перезапуск і підтримку бізнесу із Сумщини, Чернігівщини та Київщини:

  • 150 грантів до €7 тисяч для мікропідприємств;
  • 90 грантів до €20 тисяч для малих підприємств;
  • 45 грантів до €15 тисяч для мікропідприємств на стартапи.

Окрім того, чотири економічні кластери отримають гранти до €80 тисяч для підвищення конкурентоспроможності своєї продукції, стимулювання експорту і сприяння економічному розвитку області.

Також у рамках проєкту підтримку надаватимуть внутрішнім переселенцям та українцям, які повернулись додому, молоді, жінкам та іншим членам громад трьох згаданих областей у навчанні задля підвищення професійного рівня та збільшення їхніх шансів на працевлаштування. Загалом 500 людей отримають ваучери на суму до тисячі євро на освітні чи професійні курси підвищення кваліфікації.

Теги по теме
война Германия
Источник материала
loader
loader