Підозрюваний у вбивстві Фаріон поскаржився, що донька вбитої мовознавиці погрожувала йому, а поліція не реагує
Підозрюваний у вбивстві Фаріон поскаржився, що донька вбитої мовознавиці погрожувала йому, а поліція не реагує

Підозрюваний у вбивстві Фаріон поскаржився, що донька вбитої мовознавиці погрожувала йому, а поліція не реагує

Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова розглянув скаргу підозрюваного Вʼячеслава Зінченка на бездіяльність поліції.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 16 серпня.

5 серпня Зінченко звернувся до ГУНП України у Львівській області із заявою про злочин. Він стверджував, що 26 липня у перерві судового засідання із обрання запобіжного заходу донька вбитої Ірини Фаріон у присутності журналістів, прокурорів та інших осіб у залі суду погрожувала йому вбивством. Але відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР не були внесені і досудове розслідування за заявою про злочин не розпочали.

У судовому засіданні адвокат як доказ надав відеозапис із соціальних мереж, що раніше до заяви в поліцію не долучався.

Представник поліції просила відмовити у задоволенні скарги. Водночас пояснила, що перевірка загроз життю та здоровʼю громадянину Зінченку не встановила. Викладені в заяві факти не знайшли свого підтвердження, оскільки не встановлено доказів того, що мало місце таке кримінальне правопорушення, а також, що Зінченко мав реальні підстави побоюватися за своє здоровʼя чи життя. 

Проаналізувавши відеоматеріали з судового засідання, поліція зʼясували, що донька вбитої в підвищеному психоемоційному стані, внаслідок смерті матері, висловлювала систематично запитання Зінченко  про те, чому він убив її матір. Натомість підозрюваний  демонстративно їй показав, привідкривши ротову порожнину, свого язика, що, у свою чергу, дуже обурило потерпілу. Остання почала словесну перепалку, але без прямих і явних погроз щодо життя і здоровʼя підозрюваного, що підтверджується її особистими поясненнями.

26 липня стосовно поліція все ж винесла постанову про забезпечення заходів безпеки стосовно Зінченка у вигляді особистої охорони. 

31 липня суд за клопотанням слідчого з метою забезпечення особистої охорони перемістив підозрюваного з ДУ «Львівська установа виконання покарань (№19)» до Ізолятора тимчасового тримання №4 ГУНП у Львівській області, де він перебуває і понині.

Відтак у скарзі на бездіяльність поліції суд захисту відмовив.

 

Підозрюваний у вбивстві Фаріон поскаржився, що донька вбитої мовознавиці погрожувала йому, а поліція не реагує - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Источник материала
loader
loader