Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома
Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП.

Пресслужба ТЦК зазначила, що інформація про обшуки в ТЦК є «безпідставною», не має під собою «жодних доказів і є відвертим наклепом». Обшуки стосувалися діяльності ВЛК, де перевіряли «певні порушення у сфері медичних оглядів». Військово-лікарська комісія не є частиною ТЦК, і до неї належать цивільні лікарі, запевнили у військкоматі.

Зокрема, УП із посиланням на джерело у правоохоронних органах написала, що 21 серпня СБУ проводить обшуки в Хустському ТЦК та його начальника Василя Зубатова. Крім того, начебто тривали 30 обшуків у працівників районної лікарні, медико-соціальної експертної комісії та працівників ТЦК. За словами співрозмовника видання, йдеться про отримання хабарів за фальшиву інвалідність. 

Як встановило розслідування, фігуранти пропонували військовозобов’язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров’я. За матеріалами справи, вартість таких «послуг» становила $37 тис. з одного ухилянта. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми.

Раніше у Telegram-каналах почала з'являтися інформація та фото ймовірного затримання правоохоронцями очільника Бориспільського районного ТЦК Сергія Русіна. Пресслужба Бориспільського ТЦК у коментарі для «Главкома» зазначила: фотографії не відносяться до посадових осіб Бориспільського РТЦК та СП. Водночас пресслужба відмовилася відповідати, чи було затримано воєнкома.

До слова, начальників Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також їхнього спільника триматимуть під вартою безальтернативно.

Источник материала
loader
loader