У Windows з’явився режим енергозбереження
У Windows з’явився режим енергозбереження

У Windows з’явився режим енергозбереження

Інженери корпорації Microsoft додали до Windows 11 нові налаштування електроживлення. На це звернуло увагу видання Neowin.

Нові функції з’явилися в ранньому складанні Windows 11 під номером 27686, доступною розробникам та ентузіастам. За словами представників Microsoft, в ОС значно оптимізували систему енергоспоживання, що має збільшити час автономної роботи на ноутбуках.

Також в актуальній Windows з’явилися просунуті режими керування електроживленням та режим енергозбереження. Так, користувач може встановити на вибір режим “Найкраща продуктивність”, в якому ресурси портативного комп’ютера будуть спрямовані на збільшення потужності. Режим «Найкраща енергоефективність», навпаки, зменшить продуктивність процесора і таким чином сприятиме збільшенню часу роботи від акумулятора.

Фахівці Neowin з’ясували, що раніше режим енергозбереження включався, коли акумулятор пристрою розряджався до рівня 20 відсотків. Тепер користувачі ПК можуть активувати цю функцію за будь-якого рівня заряду акумулятора.

Раніше ентузіасти з’ясували, що Microsoft ускладнила процес установки Windows 11 на комп’ютери зі старими процесорами. У новій версії ОС користувачі втратили можливість обійти обмеження, що вимагають наявність на ПК криптографічного модуля TPM 2.0.

Источник материала
loader
loader