Рідкісний Nintendo PlayStation продали за $35 000
Рідкісний Nintendo PlayStation продали за $35 000

Рідкісний Nintendo PlayStation продали за $35 000

У 2020 році прототип ігрової консолі Nintendo PlayStation, яка так і не вийшла на ринок, було продано за $360 тис. Тепер же на аукціоні Heritage Auctions за $35 тис. продали геймпад для цього пристрою. Це приголомшлива сума за предмет, який має вигляд контролера для Super Nintendo, але з логотипами Sony і PlayStation на корпусі.

На початку 1990-х років Nintendo оголосила про партнерство з Sony. Компанії планували створити ігрову консоль, яка зможе працювати як із картриджами Nintendo, так і з компакт-дисками Sony. На той час диски вважалися передовим пристроєм, оскільки вони пропонували більш ніж у 100 разів більше місця для зберігання даних порівняно з традиційними картриджами.

Однак спільна робота тривала недовго і, зрештою, Nintendo вийшла з угоди і стала партнером Philips у проєкті зі створення приреченої на провал Philips CD-i. Водночас Sony продовжила самостійно розробляти консоль PlayStation. Проте консоль Nintendo PlayStation дійшла до стадії прототипу, який за останні роки став надзвичайно рідкісним і дорогим колекційним предметом.

Через кілька років після припинення співпраці з Nintendo було доопрацьовано логотип PlayStation, а консолі Sony першого і другого поколінь швидко перевершили пристрої Nintendo. Що стосується прототипів Nintendo PlayStation, то їх випустили 200 екземплярів, більша частина з яких була знищена, коли компанії припинили співпрацю. Тому кожен збережений прототип має велику цінність для колекціонерів.

Источник материала
loader
loader