Ще вісім населених пунктів Херсонщини потрапили під обов'язкову евакуацію
Ще вісім населених пунктів Херсонщини потрапили під обов'язкову евакуацію

Ще вісім населених пунктів Херсонщини потрапили під обов'язкову евакуацію

Наразі обовʼязкова евакуація поширюється на 50 населених пунктів Херсонщини. Вони розташовані вздовж Дніпра і російські війська постійно їх атакують, тож перебувати там вкрай небезпечно, повідомляє голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Нещодавно до цього переліку додали ще вісім: Гончарне, Новодмитрівку, Ромашкове, Першотравневе, Шляхове, Томарине, Новоолександрівку та частину Корабельного району Херсона (вздовж вул. Морської піхоти, прилеглих до неї вулиць та провулків)", - йдеться у повідомленні.

Олександр Прокудін зазначив, що за останні два тижні звідти евакуювали близько 260 дорослих та майже 60 дітлахів.

Детальніше про перебіг евакуації розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини”. Також йшлося про оперативну ситуацію, підготовку до опалювального сезону та відновлення електропостачання.

Раніше повідомлялося, що координаційний штаб ухвалив рішення провести примусову евакуацію сімей з дітьми з населених пунктів Покровського району Донецької області.

Зазначимо, що через безпекову ситуацію було прийнято рішення щодо розширення зони примусової евакуації дітей разом із батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Костянтинівської та Селидівської територіальних громад. Про це, за інформацією Донецької ОВА, повідомили у Мінреінтеграції.

Йдеться про евакуацію з таких населених пунктів: Костянтинівка, Іжевка, Безім’яне, Біла Гора, Білокузьминівка, Віролюбівка, Диліївка, Клинове, Майське, Маркове, Молочарка, Неліпівка, Новодмитрівка, Новомаркове, Олександро-Шультине, Попасне, Предтечине, Ступочки, Стінки, Федорівка, Червоне та Вишневе, Григорівка, Новоолексіївка, Петрівка, Пустинка та Юріївка.

Евакуація з небезпечних районів здійснюється безкоштовно.

Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію з питань проведення евакуації Донецької ОВА за номерами: 0-800-408-911, 0-800-507-506.

Для евакуації тяжко хворих і людей з інвалідністю діє номер: 0-800-332-614.

Звернутися з питань евакуації можна й на цілодобову «гарячу лінію» обласного кол-центру: 0-800-500-121, 073-050-01-21 (Viber, Whatsapp, Telegram, Signal).

Також про бажання евакуюватися можна повідомити й на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Источник материала
loader
loader