Кислиця пояснив Радбезу ООН, навіщо Україна розпочала Курську операцію
Кислиця пояснив Радбезу ООН, навіщо Україна розпочала Курську операцію

Кислиця пояснив Радбезу ООН, навіщо Україна розпочала Курську операцію

Україна розпочала збройну операцію у Курській області РФ, аби зменшити загрозу російського наступу на Сумщині.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку заявив постійний представник України при Організації Сергій Кислиця.

“Україна не могла мовчки спостерігати за військовою розбудовою Росії у Курській області й підготовкою до нападу в Сумській області України, подібного на російський наступ на Харків з Білгородської області в травні”, - сказав Кислиця.

За його словами, саме “реагуючи на цю загрозу, Україна розпочала оборонну операцію у визначених зонах Курської області". “Завдяки цим упереджувальним заходам було зменшено негайну небезпеку окупації Сум. Про розгубленість диктатора свідчить те, що він кілька днів не міг знайти в собі сили та сміливості постати перед публікою”, - зазначив дипломат.

Кислиця наголосив, що так зване “звільнення” Росією десятків міст та сіл Донбасу призвело до їх повного знищення й знелюднення. “Україна продовжить боротися проти цього сучасного варварства усюди, в тому числі на території Росії”, - зазначив він.

Нагадаємо, у середу 28 серпня Рада Безпеки ООН проводила засідання у зв’язку з масованою атакою Росії по Україні, здійсненою в понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні сили збили 102 російських ракет і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули 7 людей і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

27 серпня РФ знову завдала удару по Україні. Сили ППО збили 5 крилатих ракет Х-101 і 60 ударних безпілотників.

Фото ілюстративне

Источник материала
loader
loader