Пальчики оближеш: який секретний інгредієнт перетворить запечені баклажани на витвір мистецтва
Пальчики оближеш: який секретний інгредієнт перетворить запечені баклажани на витвір мистецтва

Пальчики оближеш: який секретний інгредієнт перетворить запечені баклажани на витвір мистецтва

Сир з білою та блакитною пліснявою перетворить баклажани на справжній витвір кулінарного мистецтва. Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився своїм простим рецептом.

Запечені баклажани

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 3 великі баклажани;
– 800 грамів томатів;
– пів голівки часнику;
– оливкова олія, чебрець, сіль, орегано, базилік до смаку;
– шматок сиру з пліснявою.

Дивіться, як приготувати запечені баклажани: відео

Приготування:

  1. Баклажани поріжте навпіл, зробіть надрізи майже до шкірки, добре полийте олією, посоліть і поставте запікатися при температурі 180 – 190 градусів на 30 – 40 хвилин.
  2. Тим часом томати поріжте навпіл, трішки посоліть, додайте чебрець та орегано, трохи олії та очищені зубчики часнику. Запікайте 35 – 40 хвилин.
  3. Потім томати протріть через сито. За необхідності трішки упарте на пательні, щоб соус був трохи густим.
  4. Готові баклажани розімніть виделкою, додайте соус з томатів, листочки базиліку і шматочки сиру з пліснявою.
  5. Поставте запікатись ще десь на 10 – 12 хвилин під верхнім грилем.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичні італійські ньоки з грибами та беконом.

Источник материала
loader
loader