Штаб Сил безпілотних систем ЗСУ очолив скандальний військовий Роман Гладкий: подробиці
Штаб Сил безпілотних систем ЗСУ очолив скандальний військовий Роман Гладкий: подробиці

Штаб Сил безпілотних систем ЗСУ очолив скандальний військовий Роман Гладкий: подробиці

Начальником штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ призначено капітана першого рангу Романа Гладкого, колишнього першого заступника командувача Військово-морських сил ЗСУ. Раніше його підозрювали у корупції та шпигунстві, повідомила народна депутатка Мар’яна Безугла у п’ятницю, 30 серпня.

За даними Deep State, командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський нібито був проти того, щоб Гладкого призначали на посаду начальника штабу.

«За нашою інформацією він взагалі був проти цього призначення, тож зараз всередині трохи порушена робота, яка створює певні перешкоди», - пишуть аналітики з посиланням на власні джерела.

Мар’яна Безугла повідомила, що призначення Гладкого начальником штабу було свідомим рішенням Олександра Сирського попри протести командувача Сил безпілотних систем Вадима Сухаревського та його команди. Нардепка підкреслила, що Роман Гладкий має погану репутацію як серед військових, так і суспільства загалом, не має жодного досвіду роботи з БпЛА, та нібито мав підозру у держзраді.

«Незрозуміло, як він пройшов перевірку Служби безпеки України та досі обіймає найвищі посади. Вихідець із Криму, капітан військово-морських сил з такою репутацією і ніколи не мав відношення до дронів! Що знаю, призначення саме цієї людини начальником штабу - свідоме рішення Сирського. Він був відправлений туди як »соглядатай« попри протести Вадима Сухаревського та його команди. Це типовий підхід, який було використано багато разів. Зокрема така ж ситуація у Гнатова, якого Президент призначив на керівництво фронтом замість Содоля. У Гнатова начальник штабу - син друга Содоля, так само як і керівники угруповувань (ОТУ) - від Содоля та Сирського. Криза і хаос в управлінні на східному фронті зараз - результат кумівства, ручного контролю та втручання до рівня взводу з боку Сирського паралельно з виведенням підрозділів із Донецької області», - додала вона.

Призначення нового начальника штабу підтвердив і активіст Сергій Стерненко, який вважає, що таким чином намагаються саботувати запуск Сил безпілотних систем.

«Це зроблено, щоб зруйнувати СБС зсередини. Процес повноцінного запуску СБС саботується. Указ президента про створення був ще у лютому, а закону про СБС досі нема», – написав Стерненко.

Активіст нагадав, що дружина Романа Гладкого має чинне російське громадянство, а його донька раніше виступала на змаганнях під російським прапором.

Штаб Сил безпілотних систем ЗСУ очолив скандальний військовий Роман Гладкий: подробиці - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader