Уряд Японії готує черговий грант в межах Проєкту екстреного відновлення України
Уряд Японії готує черговий грант в межах Проєкту екстреного відновлення України

Уряд Японії готує черговий грант в межах Проєкту екстреного відновлення України

Японія послідовно та систематично підтримує різні інвестиційні проєкти в Україні, наразі офіційний Токіо готує черговий проєкт грантової допомоги.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі під час зустрічі з виконувачем обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василем Шкураковим, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінвідновлення.

«Сьогодні ми маємо багато потреб, це в першу чергу підготовка до чергового опалювального сезону, інвестиції в захист енергосистеми, яку постійно намагається знищити ворог, і забезпечення доступу людей до питної води, зокрема через втрату Каховського водосховища. Також в пріоритеті відновлення житла та пошкодженої транспортної інфраструктури, впровадження енергоефективних заходів», – розповів Шкураков.

Він подякував за ту допомогу, яку надає Уряд та народ Японії, а також окреслив найгостріші потреби України.

Мацуда Кунінорі повідомив, що наразі уряд Японії готує черговий проєкт грантової допомоги для України. Тому для японської сторони дуже важливо розуміти ключові потреби та виклики у відновленні.

Уряд Японії готує черговий грант в межах Проєкту екстреного відновлення України - Фото 1

Зазначається, що Мінвідновлення тривалий час співпрацює з Урядом Японії. Наразі за кошти японської сторони реалізується відразу три проєкти грантової та проєкт технічної допомоги щодо відновлення критичної та соціальної інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, Уряд Японії розгляне можливість збільшення та прискорення постачання необхідного Україні енергетичного обладнання.

Фото: Мінвідновлення

Теги по теме
Япония
Источник материала
loader
loader