Apple анонсувала вихід iPhone 16 та iPhone 16 Plus: що про них відомо на сьогодні
Apple анонсувала вихід iPhone 16 та iPhone 16 Plus: що про них відомо на сьогодні

Apple анонсувала вихід iPhone 16 та iPhone 16 Plus: що про них відомо на сьогодні

Компанія Apple планує представити свої нові продукти в понеділок, 9 вересня, і новий звіт свідчить про те, що все йде за графіком. Очікується, що iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro надійдуть у продаж у п’ятницю, 20 вересня. Ось все, що ми знаємо на сьогоднішній день про більш доступні телефони в лінійці, iPhone 16 і iPhone 16 Plus.

iPhone 16 та iPhone 16 Plus: новий звіт

Марк Гурман з Bloomberg повідомляє, що останнім свідченням того, що все йде за планом, є звіт, в якому йдеться про те, що на моделях iPhone вже встановлено програмне забезпечення iOS 18.

У своєму пості на X він написав: «Я очікую, що iOS 18.1 beta 3 з Apple Intelligence, а також iOS 18.0 beta 8/RC (без видимих змін, як я вже говорив, від бета-версії 7) з’являться пізніше цього тижня ( до середи). iOS 18 вже прошивається на iPhone 16s, які відвантажуються з заводу».

Пізніше Гурман підтвердив у X, що бета-версії програмного забезпечення вийшли, як і було заплановано. Якщо телефони iPhone 16 вже відвантажуються з заводу, це означає, що вони встигнуть до згаданої вище дати початку продажів – 20 вересня.

Те, що iOS 18 буде попередньо встановленою, не дивно, але той факт, що між версіями 7 і 8 не було ніяких видимих змін, може означати, що Apple впевнена, що програмне забезпечення знаходиться в досить хорошій формі, і не буде ніяких оновлень в день релізу, як це траплялося з деякими продуктами в минулому.

Дизайн iPhone 16 та iPhone 16 Plus

iPhone 16 і 16 Plus на перший погляд нагадуватимуть iPhone 15 і iPhone 15 Plus, принаймні спереду. Однак варто розвернути їх, і найпомітнішою зміною стане переорієнтація двох задніх камер, які, ймовірно, будуть вертикальними, а не діагональними. Це означатиме, серед іншого, що користувачі зможуть знімати об’ємне відео, те саме чудове 3D-відео, яке можна буде відтворювати на Apple Vision Pro.

Також з’явиться кнопка Action Button, яка замінить перемикач вимкнення звуку/дзвінка, що був на всіх iPhone до iPhone 15, окрім 15 Pro та Pro Max. Кнопку Action Button можна налаштовувати, тому її можна використовувати для різних цілей, а не лише для вимкнення дзвінка.

На протилежній грані може з’явитися абсолютно нова кнопка Capture Button, призначена для створення фотографій і зйомки відео. Схоже, що це буде ємнісна кнопка, яку можна буде використовувати, наприклад, для наближення та віддалення знімків. Деякі аналітики вважають, що вона буде доступна лише в iPhone 16 Pro, але я думаю, що Apple додасть її і в 16 та 16 Plus.

Розміри дисплеїв, швидше за все, відповідатимуть нинішнім 6,1-дюймовим і 6,7-дюймовим екранам, але, можливо, буде використаний новий OLED-матеріал, який є більш енергоефективним.

І кольори, безсумнівно, також зміняться. В анімації запрошення на презентацію є жовтий, рожевий, синій, чорний і білий кольори. Ці кольори можуть бути основними.

У деяких повідомленнях йдеться про зміну технології акумулятора, що може призвести до збільшення часу автономної роботи або, що більш ймовірно, до того ж часу, зважаючи на більшу кількість функцій, які потребують більше енергії.

Камери iPhone 16 та iPhone 16 Plus

Тут без змін. Очікується, що наступні iPhone матимуть камери, подібні до iPhone 15 та iPhone 15 Plus – тобто один 48-мегапіксельний сенсор і 12-мегапіксельний надширококутний. Також передбачена функція телефотозйомки, яка створюється шляхом обрізання центральних 12 мегапікселів на 48-мегапіксельному сенсорі.

Процесор iPhone 16 та iPhone 16 Plus

Хоча поточні моделі мають різні процесори для телефонів Pro і непрофесійних моделей, схоже, що Apple встановить чіп A18 у всі телефони 2024 року.

Це пов’язано з одним з найбільших досягнень цього року: Apple Intelligence, платформою штучного інтелекту компанії, для роботи якої потрібен швидкий чіп.

Також вважається, що наступні чіпи подвоять ефективність уникнення теплових проблем та перегріву, які, якщо коротко, притаманні нинішньому iPhone 15 Pro.

Дата виходу

Дата початку продажів буде підтверджена 9 вересня, але очікується, що нові iPhone з’являться у магазинах у п’ятницю, 20 вересня, а попередні замовлення на них відкриються за тиждень до цього.

Источник материала
loader
loader