Названо основні причини для регулярного перезавантаження смартфона
Названо основні причини для регулярного перезавантаження смартфона

Названо основні причини для регулярного перезавантаження смартфона

Одна з основних – це забезпечення безпеки пристрою. Існують так звані атаки з нульовим клацанням, тобто атаки, які не вимагають жодних дій з боку користувача гаджета і майже непомітно проникають у пристрій. Такий спосіб шахрайства часто використовується для прослуховування та крадіжки особистої інформації.

«Кібератаки, яким піддаються користувачі смартфонів, є ланцюжком уразливостей, що здійснюються хакерами одна за одною. Вимкнення або перезавантаження пристрою дозволяє перервати цей ланцюжок. Крім того, цей спосіб знижує ризики цілеспрямованого фішингу», – наголосив експерт.

Експерт рекомендує користувачам смартфонів запровадити звичку вимикати смартфон не рідше ніж раз на тиждень, мінімум на п’ять хвилин. А якщо є можливість – краще на всю ніч. Вимкнення дозволить закрити всі програми, що працюють у фоновому режимі, та вимкнути зовнішній зв’язок, що знижує ризики стороннього втручання у гаджет.

Є й інші причини, через які смартфон рекомендується періодично вимикати. Наприклад, коли запущено кілька програм, смартфон споживає енергію від своєї батареї. Регулярне вимкнення телефону дозволяє уникнути перегріву акумулятора і, таким чином, скоротити кількість циклів заряджання. Особливо це актуально влітку, коли смартфон може отримати «тепловий удар» через спеку.

«Якщо гаджет почав працювати повільніше, довше реагує на натискання, це перші ознаки того, що він втомився і слід відпочити. Можна просто перезавантажити смартфон, очистити пам’ять і видалити кеш або вимкнути телефон на час. Поки ми спимо, смартфон нам не потрібний. Тим не менш, більшість з нас все ж залишає його включеним на всю ніч, навіть не відключаючи Wi-Fi і Bluetooth. Таким чином, поки ми не користуємося телефоном, він продовжує споживати енергію від акумулятора», – каже експерт.

Вона додає, що відключення смартфона – це ще й чудова можливість влаштувати цифровий детокс. Відмовившись від гаджета ввечері, і особливо перед сном, можна дозволити трохи відпочити від інформаційного потоку.

Источник материала
loader
loader