Нафтогазові компанії Європи очікують серйозні втрати: до чого тут Китай
Нафтогазові компанії Європи очікують серйозні втрати: до чого тут Китай

Нафтогазові компанії Європи очікують серйозні втрати: до чого тут Китай

Прогноз цін на нафту від Morgan Stanley

Експерти з Morgan Stanley повідомили про ймовірне зниження прибутків та грошових потоків в усьому нафтогазовому секторі на 10% у 2025 році. Банк ухвалив рішення про зниження цільового показника цін на акції відомих європейських нафтогазових компаній.

Йдеться про British Petroleum (BP), TotalEnergies, Shell, Equinor і Repsol. Цінні папери можуть подешевшати від 9 – 14% у наступному році. На думку аналітиків, це пов'язане з двома причинами:

  • У Китаї сповільнюються темпи економічного зростання;
  • Очікуване збільшення пропозиції нафти, яке буде випереджати зростання попиту.

Важливо! У Goldman Sachs вважають, що ціна нафти Brent може обвалитися у 2025 році. Одна з головних причин – економічна ситуація в Китаї. Прогнозують, що вартість сировини буде коливатися у діапазоні від 75 до 90 доларів за барель.

У Morgan Stanley очікують, що до кінця 2025 року вартість еталонної марки нафти – Brent – буде коливатися на рівні 75 доларів за барель, тоді як ціни на газ впадуть до 25 євро за мегават-годину. Згідно з даними Bloomberg, станом на 2 вересня барель нафти Brent коштує 77,08 долара за барель. У річному розрахунку сировина подешевшала майже на 14%. Ба більше, цей бренд нафти демонструє переважно від'ємну динаміку з початку року, згідно з даними MarketWatch.

Теги по теме
Китай
Источник материала
loader
loader