Німецьку службу управління повітряним рухом атакували хакери. Ймовірно, російські
Німецьку службу управління повітряним рухом атакували хакери. Ймовірно, російські

Німецьку службу управління повітряним рухом атакували хакери. Ймовірно, російські

За даними видання BR24, до нападу причетна група APT28, яку пов’язують з російським ГРУ.

Німецьке державна компанія з управління повітряним рухом DFS зазнала кібератаки з боку хакерського угруповання, яке пов’язують з російськими спецслужбами. Про це повідомляють Spiegel та BR24.

За даними DFS, атака відбулася позаминулого тижня 19 — 25 серпня. Як розповів речник DFS, внаслідок атаки постраждала «адміністративна ІТ-інфраструктура, тобто зламали офісний зв’язок». Повітряний рух не постраждав і продовжив працювати у звичайному режимі. Чи вдалося зловмисникам отримати доступ до даних, наразі невідомо.

Федеральна служба з охорони конституції (BfV) підтвердила інцидент, однак не надала жодної додаткової інформації, зокрема й щодо можливих нападників. Федеральна служба з інформаційної безпеки (BSI) також повідомила, що знає про подію та вже вивчає її.

За інформацією BR24, до нападу причетна група APT28. За даними BfV, це угруповання діє щонайменше з 2004 року і спеціалізується у кібершпигунстві. Його пов’язують з Головним розвідувальним управлінням Росії. У травні цього року федеральний уряд Німеччини засудив кібератаки групи APT 28 на оборонні, IT- та авіаційні компанії.

Нагадаємо, нещодавно у Фінляндії чимало сайтів стали об'єктами DoS-атак, які проводила проросійська хакерська група NoName. 

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Германия
Источник материала
loader