Подолати бюрократію в армії можливо через 20 років - військовий офіцер
Подолати бюрократію в армії можливо через 20 років - військовий офіцер

Подолати бюрократію в армії можливо через 20 років - військовий офіцер

Епоха паперових рапортів відходить у минуле: Україна зробила потужний крок, який відділяє ЗСУ від радянщини.

Таку думку висловив офіцер Центру масштабування технологічних рішень Ігор Салій у програмі з циклу нового проєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги».

Як пояснив офіцер, Центр масштабування рішень ЗСУ займається завданнями, про які не завжди можна говорити відкрито, щоб ворог і не здогадувався. За його словами, деякі речі уже активно використовуються, а дещо має «вистрілити» пізніше. «У нас є суперові досягнення у сфері РЕБ та в спрощенні документообігу», – зазначив офіцер.

Зокрема, Салій нагадав, що за ініціативою їхнього Центру було запущено застосунок «Армія+», який дозволяє за кілька хвилин зробити те, що раніше займало подекуди кілька тижнів. Саме Центр масштабування технологічних рішень є одним із розробників цифрового застосунку. За словами Салія, цей додаток здатен буквально приборкати бюрократію в армії, чим спростить усі завдання, вивільнивши час безпосередньо для роботи.

Єдине, що турбує, побоюється Салій – те, що у «вищих ланках командування сидітиме якийсь дідусь, у якого щось не вийде, і він скаже, що все це не працює». «Я дуже сподіваюся, що вони вже всі підуть з цих місць своїх насиджених, там, де вони по 300 років сидять, просто для того, щоб сидіти, і звільнять дорогу тим хлопцям, які хочуть щось змінити, у котрих мізки ще не засмічені тією радянщиною», – зазначив офіцер Центру масштабування технологічних рішень ЗСУ.

На його переконання, подолати бюрократію в армії можливо приблизно через 20 років: «Я думаю, років отак, щоб повністю, мабуть, через 20. Але ми будемо, якщо такими кроками йти, перша армія у світі, яка це все подолає. Будемо на це сподіватись і чекати технологічних рішень з цього приводу».

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував цикл програм, головні герої яких – військові командири з бойовим досвідом. Офіцери, котрим довелося шліфувати здобуті у військових інституціях теоретичні знання не на полігоні, а одразу на полі бою. А декому з них і навчальним закладом стала сама війна.

Герої цього проєкту – саме ті командири, за якими бійці ЗСУ, ні на мить не вагаючись, йдуть у бій проти численних ворожих військ; командири, за якими завжди – стратегічні успіхи в найризикованіших військових операціях; командири, які ведуть до Перемоги.

Повне інтерв’ю офіцера Центру масштабування технологічних рішень Ігоря Салія дивіться у програмі «Командири нашої перемоги» на Ютуб-каналі Укрінформу.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Армия
Источник материала
loader
loader