Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни
Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни

Анонімна артистка відкрила своє обличчя — й користувачі соцмереж почали писати образливі коментарі.

В останні дні літа, 30 та 31 серпня, у Києві пройшли два поспіль концерти української співачки Клавдії Петрівни, під час яких вона відкрила власне обличчя та назвала своє справжнє ім’я — Соломія Опришко. Ці концерти й «деанонімізація» Клавдії Петрівни стали приводом для обговорення, яке, неочікувано, переросло у цькування й образи на адресу співачки. Деякі користувачі засуджували її зовнішність, образ чи спів. Щоб побачити, як це виглядає (насправді, огидно), достатньо зайти в коментарі бодай під один допис про її концерт, наприклад, від музичного каналу «М1».  Серед них хейтерський коментар «в абажурі їй краще» — чи не найлагідніший.  

Масове цькування й образи на адресу співачки у багатьох викликали бажання  заступитися за виконавицю. Зокрема відреагували на це медійники. 

Співачка, телеведуча та громадська діячка Анжеліка Рудницька назвала це знеціненням успіху дівчини.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 1

Комплекс меншовартості змушує українців цькувати своє ж, ніби воно не здатне досягати успіху та не заслуговує на нього. Так написала журналістка Тетяна Даниленко.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 2

Журналістка та редакторка Катерина Венжик, по суті, написала так само та назвала таку поведінку українців наслідком колоніальних травм.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 3

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 4

Певне розчарування публіки реальною Клавдією Петрівною є таким собі «паризьким синдромом», написала колишня радниця з комунікацій міністра культури й інформаційної політики Сана Гук. Мовляв, менеджмент артистки сам створив образ, що є надто далеким від реального образу дівчини.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 5

Натомість телеведуча і головна редакторка медіатаблоїда «Антоніна» Лєна Чиченіна звернула увагу на строкатість коментарів щодо Клавдії Петрівни. А розмови про те, що «всі українці — хейтери» і «наша нація невиправна», назвала перебільшенням. За словами Лєни, сам концепт образу Клавдії Петрівни передбачав обговорення й коментарі мали бути різними.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 6

Письменник Юрій Винничук зауважив, що дуже багато користувачів дивуються псевдоніму співачки, не маючи гадки, що він узявся з класики української літератури. Це, за словами Винничука, свідчить про те, що українці мало читають.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 7

Маркетологиня Олена Шкарпова навпаки захоплюється успіхом Клавдії Петрівни та пише, що цей випадок доводить, що український шоубізнес є дуже цікавим і самобутнім.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 8

Політик і громадський діяч Віктор Трегубов пише, що в недалекому минулому українці масово слухали російську попмузику, і Клавдія Петрівна для нього є свідченням великого прогресу нашого суспільства та його смаків.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 9

Про те ж нагадує і журналістка, блогерка Марина Данилюк-Ярмолаєва:

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 10

Про традиційну пару «зрада-перемога» порозмірковував і дизайнер Олександр Тригуб:

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 11

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 12

І те, що феномен Клавдії Петрівни — справді питомо український продукт, доводить і поведінка її публіки, яка після концерту хором співає українських пісень. Про це написала журналістка ICTV Ольга Чайко, додавши відео.

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 13

Наостанок веселий мем від Процишина:

Що з нами не так? Медійники відреагували на хейт Клавдії Петрівни - Фото 14

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader
loader