Tesla визначилася з датою презентації роботаксі: чого ми чекаємо від цього анонсу
Tesla визначилася з датою презентації роботаксі: чого ми чекаємо від цього анонсу

Tesla визначилася з датою презентації роботаксі: чого ми чекаємо від цього анонсу

Коли відбудеться анонс роботаксі

Хоча це не офіційні дані, джерелом інформації є неназвана особа з самої компанії. Ця людина заявила, що презентація відбудеться 10 жовтня. Нагадаємо, спочатку вона була запланована на 8 серпня.

Хоча останніми роками для презентацій Tesla використовувала свій завод Giga Texas, а до того вони проходили в Готорні, штат Каліфорнія, де розташована студія дизайну Tesla, ця нова подія, згідно з витоком, відбудеться у Бербанку, на території кіностудії Warner Bros. Discovery у районі Лос-Анджелеса.

Таке незвичне місце було обрано не просто так. Річ у тім, що там розташований знімальний майданчик, на якому побудована повноцінна симуляція передмістя – цілі вулиці з дорогами й будинками. Хоча це ще не підтверджено, судячи з усього, ідея полягає в тому, щоб продемонструвати глядачам роботу роботаксі на практиці. Імовірно, вони стануть свідками того, як машина прибуває до місця посадки пасажира, забирає його і їде до Місця призначення.

Tesla визначилася з датою презентації роботаксі: чого ми чекаємо від цього анонсу - Фото 1
Величезний майданчик Warner Bros., на якому відтворили повноцінні вулиці / Фото Google/Electrek

Ця ідея може спрацювати. Компанії не потрібно перекривати реальні вулиці, заважаючи людям вести повсякденне життя, і не доведеться будувати імітацію міста на одній зі своїх фабрик заради однієї презентації. Крім того, використання такого місця зменшує ймовірність виникнення труднощів під час демонстрації.

З іншого боку, це дещо несправедливо, адже не покаже новий продукт у реальній дії. На штучній вулиці без людей і машин вона не матиме справи з реальним дорожнім рухом і його несподіваними викликами, а зможе виконати, ймовірно, лише заздалегідь запрограмований перелік дій, зручний для компанії, що не відповідає обіцянкам про повну автономність.

Tesla визначилася з датою презентації роботаксі: чого ми чекаємо від цього анонсу - Фото 2
Одна з вулиць, побудованих для зйомок фільмів та серіалів / Фото Google/Electrek

Tesla визначилася з датою презентації роботаксі: чого ми чекаємо від цього анонсу - Фото 3
Одна з вулиць, побудованих для зйомок фільмів та серіалів / Фото Google/Electrek

Інші роботаксі, такі як Waymo, використовують попередньо нанесені на карту ділянки, працюючи лише у певних районах конкретних міст. Але це не те, до чого прагне Tesla. Вона хоче, щоб її машини володіли справжнім автопілотом, який може пересуватися будь-де, приймаючи будь-які виклики й приймаючи рішення про ті чи інші проблеми, що виникають на дорогах.

Варто зазначити, що Tesla не вперше проводить захід на голлівудській студії. Коли вона представляла свій сонячний дах у 2016 році, подія відбулася на студії Universal, всього за кілька миль від студії Warner Bros. Той захід також проходив у фальшивому кінорайоні, який виступав майданчиком для зйомок "Відчайдушних домогосподарок".

  • Ми поки що не знаємо, як виглядатиме роботаксі від Tesla та які функції воно матиме, адже компанії вдалося здебільшого зберегти це в таємниці.
  • Згідно з попередніми чутками, автономний транспортний засіб було перенесено через запити Маска на зміни дизайну.
  • Крім того, компанія потребувала більше часу на створення прототипів для демонстрації.
  • Згідно з іншими припущеннями, це може також бути пов'язано з підготовкою суперкомп'ютера, який навчатиме штучний інтелект для роботаксі. Оскільки він ще не готовий і буде запущений у жовтні, то й роботаксі повинне зачекати.

Українці люблять надійні автомобілі, які споживають небагато пального. Яскравий приклад – SUZUKI Vitara Hybrid 2024 року. Це авто дуже економічне, надійне та перевірене часом. А головне, що зараз воно продається зі знижкою до 86 000 грн.

Источник материала
loader
loader