Windows 11 навчиться шукати пісні та відео на ПК за їх вмістом
Windows 11 навчиться шукати пісні та відео на ПК за їх вмістом

Windows 11 навчиться шукати пісні та відео на ПК за їх вмістом

У новій тестовій збірці Windows 11 з’явилося згадка нового ШІ-алгоритму пошуку. Його особливістю стане вміння «читати» аудіозаписи та відеоролики як звичайний текст, тому власнику ПК не знадобиться навіть знати назву файлу та дату його створення: достатньо згадати частину його вмісту.

Опис нововведення засвітилося у новій редакції тексту користувальницької угоди. Судячи з зазначених у ньому даних, спеціальний алгоритм зможе індексувати аудіодоріжку в музичних треках та відеозаписах як звичайний текст. Це дозволить шукати треки та ролики не за іменами файлів, а за словами, що містяться в них. Простіше кажучи, для пошуку пісні або фільму достатньо буде вбити в рядок «Провідника» рядок куплета або частину репліки актора.

«…Пошук за словами у ваших індексованих відео-або аудіофайлах. Натискаючи “Я згоден”, ви даєте згоду на сканування медіафайлів на вашому пристрої. За потреби ШІ-модель буде завантажена та встановлена ​​у фоновому режимі… Як тільки модель штучного інтелекту буде налаштована, їй необхідно розшифрувати ваші медіафайли та проіндексувати їх, перш ніж увімкнути пошук за контентом», — зазначається в описі функції.

Швидше за все, нововведення стане частиною функції Recall, що наробила шуму, яка повинна повернутися в інсайдерські збірки Windows у жовтні. Раніше Microsoft відклала її впровадження через критику з боку експертів з IT-безпеки та звичайних користувачів.

Источник материала
loader
loader