Як отримати групу по інвалідності
Як отримати групу по інвалідності

Як отримати групу по інвалідності

Як отримати групу інвалідності

Для того, щоб отримати право на допомогу по інвалідності, особа повинна пройти огляд у сімейного лікаря. Лікар зобов'язаний задокументувати результати огляду в медичній картці пацієнта, а також заповнити форму 088/о "Направлення на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК)". Ця документація повинна містити відповідні дані про пацієнта, його стан здоров'я та обґрунтування встановлення інвалідності.

Відповідно до встановлених протоколів, форма 088/о має бути розглянута лікарсько-консультативною комісією при відповідному медичному закладі. Головний лікар відповідає за визначення складу цієї комісії, до якої також повинні входити додаткові лікарі закладу.

Після того, як всі члени комісії досягнуть консенсусу щодо результатів обстеження і належним чином підпишуть форму 088/о, особу буде направлено на медико-соціальну експертизу. Це обстеження має бути проведене протягом п'яти робочих днів з дня видачі направлення на обстеження медичною комісією (МСЕК).

Нагадаємо! На лікарсько-консультитивній комісії людині не лише мають підтвердити інвалідність, а й надати їй план лікування.

Які документи треба

  • заповнена форма направлення 088/о, підписана головою та членами ЛКК з печаткою лікувального закладу;
  • паспорт та копія паспорта;
  • медична карта амбулаторного хворого (амбулаторна книжка — форма 025/о);
  • трудова книжка та її копія, засвідчена відділом кадрів останнього місця роботи або нотаріусом;
  • оригінали всіх документів, які вписані в форму 088/с, а саме: довідки про стан здоров’я від хірурга, невропатолога, терапевта та інших спеціалістів. Важливо, щоб були документи від фахівців з хвороби, за якою хворий очікує отримати стан інвалідності. Крім того, потрібні оригінали рентгенологічного обстеження, та лабораторні аналізи. Діагноз хворого за основним захворюванням має бути описаний у виписці з історії хвороби (епікриз).
Теги по теме
Деньги
Источник материала
loader
loader