Помер народний артист України, актор та режисер Григорій Шумейко
Помер народний артист України, актор та режисер Григорій Шумейко

Помер народний артист України, актор та режисер Григорій Шумейко

Прощання з актором проведуть 4 вересня о 13:00 у фоє театру

Помер народний артист України, режисер та актор Національного театру імені Марії Заньковецької Григорій Шумейко. Про це йдеться у повідомленні театру у Фейсбук. 

«Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер, заньківчанин Григорій Шумейко. Колектив театру висловлює щирі співчуття родині актора. Сумуємо», — йдеться у повідомленні.

У  театрі розповіли, що парастас відбудеться сьогодні, 3 вересня о 20:00 у львівському Храмі священномученика Климентія Шептицького УГКЦ.

Прощання з актором проведуть 4 вересня о 13:00 у фоє театру.

Григорій Шумейко народився 1 травня 1951 року. За спеціальністю актор драми і кіно чоловік закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого. Пізніше у цьому ж виші Шумейко здобув освіту за спеціальністю режисура.

За свою кар'єру втілив у життя десятки персонажів у різних театральних постановках, а як режисер поставив значну кількість вистав.

Його нагороджували Орденом За заслуги III ступеня.

Фото: Національний театр ім. Марії Заньковецької/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader