Війська РФ збільшують мінування на деяких ділянках Харківського напрямку
Війська РФ збільшують мінування на деяких ділянках Харківського напрямку

Війська РФ збільшують мінування на деяких ділянках Харківського напрямку

На Харківському напрямку Сили оборони стримують окупантів, війська РФ проводять інженерні роботи та мінують окремі ділянки місцевості.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ОТУ «Харків».

«На Харківському напрямку оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Сили оборони продовжують стримувати російських окупантів, які намагаються просуватися. Противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень на окремих ділянках місцевості», - йдеться у повідомленні.

У районі населеного пункту Глибоке відмічено прибуття інженерного підрозділу на передові позиції 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії. Також відмічено дистанційне мінуваннядоріг противником.

Крім того, поблизу Лукʼянців ворог основні зусилля зосередив на недопущенні втрати займаного положення. Проводить інженерні роботи на позиціях, налагоджує систему звʼязку. На передових позиціях 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу відмічаються відмови особового складу противника від виконання поставлених завдань.

У Вовчанську противник продовжує штурмові дії у районі багатоповерхової забудови. Веде повітряну розвідку, налагоджує систему зв’язку. Провів внутрішню ротацію особового складу 82-го мотострілецького полку 69-ї мотострілецької дивізії 6-ї армії, здійснив поповнення боєкомплекту.

В районі населеного пункту Тихе противник здійснював повітряну розвідку місцевості за допомогою БпЛА.

Як зазначається, протягом минулої доби відбулося п'ять бойових зіткнень. Російські окупанти також завдали два ракетних удари, п'ять авіаційних ударів з використанням семи КАБів, та завдали 21 удар дронами-камікадзе. Позиції Сил оборони України окупанти обстріляли 388 разів. Від початку цієї доби триває бойове зіткнення у районі Вовчанська.

За інформацією пресслужби, Сили оборони України за минулу добу знищили 63 окупанта (безповоротні - 21, санітарні - 42), а також 68 одиниць озброєння та військової техніки ворога, 49 укриттів.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по вересня 2024 року становлять близько 618 тис. 960 осіб, зокрема 1360 осіб - за минулу добу.

Фото: 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Источник материала
loader
loader