Камишін - в Раді: Україна може виробляти повний спектр військової техніки
Камишін - в Раді: Україна може виробляти повний спектр військової техніки

Камишін - в Раді: Україна може виробляти повний спектр військової техніки

Українська оборонна промисловість спроможна виробляти повний спектр військової техніки.

Про це повідомив вже колишній міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час звітування у Верховній Раді, передає корспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні довели що наша оборона спроможна виробляти повний спектр оборонної військової техніки: від бронетехніки до БПЛА, від боєприпасів, до ракетного озброєння", - заявив Камишін.

Ексміністр зазначив, що Україна виробляє більше самохідних артилерійських систем, ніж будь-яка країна вільного світу.

Крім того, Камишін нагадав про створений новий вид зброї – "ракету-дрон". Також він згадав про успішні випробування програми з розробки балістичної ракети, про що раніше повідомляв Президент України.

Камишін - в Раді: Україна може виробляти повний спектр військової техніки - Фото 1

Камишін також зауважив, що українські далекобійні дрони майже щодня вражають цілі в глибокому тилу противника, а FPV-дрони вже у достатній кількості забезпечують потреби фронту.

За його словами, трансформація "Укроборонпрому" дозволила компанії увійти до топ-100 оборонних підприємств світу, посівши 49 місце.

"Якщо раніше наша оборонка виглядала як дотаційна у багато чому безпорадна галузь, то тепер нас сприймають як рівноцінного партнера з власними потужностями, хорошими результатами і значним досвідом в міжнародній співпраці", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 4 вересня, Верховна Рада підтримала відставку Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Камишіна у березні 2023 року призначили міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. У 2021-2023 роках він обіймав посаду голови правління АТ «Українська залізниця».

Фото: Телеграм Олександ Камишін

Источник материала
loader
loader