МО тестує нову модель забезпечення харчуванням ЗСУ
МО тестує нову модель забезпечення харчуванням ЗСУ

МО тестує нову модель забезпечення харчуванням ЗСУ


Пілотний проєкт діятиме протягом року. Він покриватиме Київ і Київську, Вінницьку, Житомирську, Черкаську, Кіровоградську області.

Закупівельна агенція Міністерства оборони України Державний оператор тилу (ДОТ) презентувала потенційним постачальникам, виробникам і дистриб’юторам нову модель забезпечення харчуванням Збройних сил України, яка запрацює як пілотний проєкт у кількох областях України у 2025 році. Про це 9 вересня пресслужба Міноборони.

Зазначається, що головне завдання нового підходу – забезпечити кращу якість продукції, що поставляється ЗСУ, і підвищити ефективність самого процесу забезпечення.

Пілотний проєкт діятиме протягом року. Він покриватиме Київ і Київську, Вінницьку, Житомирську, Черкаську, Кіровоградську області.

“З лютого 2025 року будуть діяти дві моделі паралельно: та, за якою ДОТ працює зараз, та нова пілотна модель. Такий підхід застосовується для забезпечення стійкості системи та безперервності процесу постачання. Трансформації в моделі харчування для військових мають підвищити ефективність постачання і водночас забезпечити дотримання високих стандартів якості продуктів”, – розповів заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Як повідомляється, основні зміни стосуються фінансової моделі взаємодії з постачальником, товарної моделі та процесу контролю якості. Постачальник отримуватиме компенсацію вартості товару і плату за послуги (склад і транспорт) з урахуванням SLA – угоди про рівень послуг. Буде визначено і зафіксовано граничну вартість каталогу.

За більшістю видів продукції (75%) через відкриті закупівельні майданчики ДОТ обиратиме виробників, яких контрактуватимуть постачальники. За іншими категоріями постачальники самостійно визначатимуть виробників-субпідрядників. ДОТ, зі свого боку, може заблокувати їх за невідповідність якості та порушення норм доброчесності.

Продукція проходитиме через розподільний центр і тільки потім відправлятиметься на військові частини, і “це додатковий етап контролю якості, до якого будуть залучені фахівці”.

Також застосовуватиметься чорний список до постачальників і виробників – новий інструмент недопущення в майбутніх періодах участі в процесі забезпечення харчування ЗСУ тих суб’єктів, які вже мали раніше порушення договірних зобов’язань.

Раніше повідомлялося, що Державний оператор тилу уклав договори з постачальниками для забезпечення Збройних сил України харчуванням по 13 секторам, які охоплюють всю Україну.

Нагадаємо, в Україні змінюють підхід до формування сухпайків для військовослужбовців з огляду на їх релігійні, медичні та етичні потреби. Нові сухпайки стануть доступні військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розроблення та затвердження асортименту.



Теги по теме
Киев Минобороны
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader