Топ-8 найкращих акторів сучасної України
Топ-8 найкращих акторів сучасної України

Топ-8 найкращих акторів сучасної України

Для сучасного актора бути цікавим аудиторії та запамʼятовуватись стає завданням з зірочкою. Адже увагу людей все важче утримувати й доведеться боротися за своє місце під сонцем з потужними конкурентами. Видання Viva! підготувало добірку українських акторів сучасності, котрі впевнено підкорили індустрію кіно.

Анна Кошмал

Цю молоду акторку ви точно хоча б раз бачили, переглядаючи українські фільми чи серіали. Вона давно закріпилась у вітчизняному кіно завдяки своїй професійності. Анна з дитинства була творчою, адже займалась танцями. Тож вступила до Київського естрадно-циркового училища.

Одного разу талановиту дівчину помітив режисер і запропонував пройти проби до серіалу «Свати». Кошмал це вдалось, і вона упродовж 10 років грала там старшу онуку Женю. Серіал зробив акторку популярною на всю країну й дав чудовий старт в індустрії.

Також Анна брала участь у таких кінороботах, як «Слуга народу», «Великі Вуйки», «Село на мільйон», «Країна У», «Папік 2», «Будиночок на щастя 3».

А крайньою роботою, де Кошмал була у головній ролі, є комедійний серіал «Встигнути до 30». Там йдеться про історії 3 дівчат, які починають жити разом і потрапляють у різні кумедні пригоди.

Анастасія Цимбалару

Крок за кроком Анастасія стала однією з найпомітніших акторок сучасності. Щоденна праця та ефектна зовнішність, помножені на талант, дали свої результати. Анастасія здобувала акторський фах в університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Вже під час навчання пробувала свої сили у театрі юного глядача на Липках.

Дебют Цимбалару в кіно відбувся в серіалі «Швидка допомога», українській адаптації американського Emergency Room. Глядачі спостерігають за складною роботою медиків, які щодня рятують життя інших.

Анастасія також виконала одну з провідних ролей у серіалі «Не можу забути тебе» 2017 року. Там вона зіграла журналістку Яну, заради якої відомий футболіст кидає свою дівчину.

Крім цього, акторка перевтілилась у коханку в серіалі «Друге життя Єви», аспірантку - у «Замку на піску», офіціантку - у «Спадкоємцях». Також зʼявлялась у серіалах і фільмах «Дільничний з ДВРЗ», «Папік 2», «Морська поліція. Чорноморськ», «Ворожка».

Одна з великих крайніх робіт Цимбалару - серіал "Жіночий лікар. Нове життя", де вона отримала одну з головних ролей - завідувачки гінекологічного відділення. Її героїня успішно поєднує складну роботу в пологовому та виховання сина Остапа. Серіал став доволі рейтинговим в Україні.

Владислав Никитюк

Владислав почав реалізовувати себе в професії ще під час навчання в університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенко-Карого. Тоді він брав участь у театральних постановках і рекламних роликах.

А от вперше Никитюк зʼявився у кіно в містичному серіалі «Щоденники Темного». Там йдеться про історії людей, які зіштовхнулися з нечистими силами. Ще одним кроком на шляху до слави став молодіжний трилер «Тіні незабутих предків», у якому він перевтілився у демона Захара.

Широку впізнаваність Никитюку вдалось отримати, здобувши провідну роль у драмі «Правило бою». Він зіграв у стрічці боксера, який раптово повинен вийти на ринг замість свого сина проти серйозного конкурента.

Ще одним вартісним проєктом до акторського доробку став історичний фільм «Крути 1918» про бій курсантів УНР з радянською армією. Також актор зіграв у десятках драматичних серіалів, зокрема у «Жити заради кохання», «Трикутник долі», «Знайду пару коханому».

Олександр Піскунов

Талант Піскунова важко не помітити, адже він зливається зі своїми героями воєдино, демонструючи бездоганну гру. Здібності хлопця до акторства оцінили ще у студентські роки та після закінчення вишу запросили до театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

До того ж хлопець мав значні переваги над іншими у тому, що вміє танцювати, співати, грати на фортепіано. Так, Олександр засяяв у виставах «Даринка, Гриць та нечиста сила», «Котигорошко», «Море… Ніч… Свічки…», «Кохання, джаз і чорт».

Знаковою для Піскунова стала стрічка «Кіборги» про оборону українськими військовими Донецького аеропорту. Адже там хлопець мав відповідальну роль - бійця з позивним «Марс», який разом з іншими протистоїть ворогу.

Не менш важливим у творчості актора був фільм «Крути 1918» про героїчне протистояння українських курсантів з російськими військами. Актор зізнавався, що це були найскладніші, але улюблені його знімання.

Також зіграв у таких повнометражних фільмах і телесеріалах, як «11 дітей з Моршина», «Смерть Сталіна», «Сувенір з Одеси», «І будуть люди», «Клятва лікаря».

Марина Кошкіна

Ця сучасна українська акторка вражає проникливою грою, яка зачіпає найпотаємніші куточки душі. Кошкіна навчалась в університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенко-Карого, після закінчення якого почала працювати в Молодому театрі.

А вже через рік стала артисткою театру імені Івана Франка, де показала свої вміння у виставах «Снігова королева», «Мартин Боруля», «Попелюшка», «Безталанна».

Також Кошкіна добре проявила себе у кінематографі. Йдеться про стрічку «Захар Беркут» про боротьбу закарпатців з монголами, «Віддана» - про звʼязок служниці та господині, «Снайпер. Білий ворон» - про пацифіста на Донбасі, який вирішує стати добровольцем-снайпером.

Крім цього, Марина зʼявлялась у телевізійних серіалах «І будуть люди», «Зломовчання», «Брати по крові», «Артист», «Лікар Ковальчук». Двічі отримувала премію «Золота Дзиґа» за найкращу жіночу роль у стрічках «Із зав'язаними очима» та «Забуті».

Олександр Бегма

Бегма почав свою роботу як актор Київського театру на лівому березі Дніпра. Найяскравішою його роботою у цьому закладі стала вистава «12-та ніч, або Що захочете» за п'єсою Вільяма Шекспіра, яку ставив відомий режисер Дмитро Богомазов.

А от з 2018 й дотепер Олександр є артистом драматичного театру імені Франка. Особливою виставою для нього стала Verba за драмою-феєрією «Лісова пісня» Лесі Українки. Чоловік не тільки виконав там головну роль Лукаша, але й створив музику до постановки, за що став лауреатом премії «Київська пектораль». А невдовзі - і лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка за цю ж виставу.

Яскравою появою Бегми в кіно став серіал «Перші ластівки» про складні стосунки молоді, де порушують проблему булінгу. Зокрема, у першому сезоні Олександр виконав роль негативного персонажа - німого Антона Щасливого.

Також актор брав участь у таких кінопроєктах, як «Папанькі», «Розтин покаже», «Опер за викликом», «Спадкоємці», «Карпатський рейнджер», «Невірна».

Анна Сагайдачна

Акторський фах Анна здобувала в університеті культури і мистецтв і університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Певний час після закінчення вишів працювала аніматоркою.

А от вперше в кіно Сагайдачна зʼявилась у фільмі «Рідні люди», отримавши невелику роль. Згодом мала ще кілька епізодичних ролей у серіалах «Повернення Мухтара-7», «Ластівчине гніздо», «Дорога в порожнечу».

Однією з перших успішних робіт став серіал «Червона королева», де акторка виконала роль манекенниці Марини Дунаєвої. За неї дівчину номінували на премію «Телетріумф» у 2016 році.

Знаковим для Сагайдачної став історичний телесеріал «Кріпосна» про історію дівчини Катерини, яка бореться за те, щоб бути вільною у XIX столітті. Там вона перевтілилась у доньку заможного поміщика Наталі Дорошенко. Дівчина має хорошу освіту, правильні манери, добре забезпечена. Водночас не втрачає людяності та моральних цінностей.

Після «Кріпосної» Анна утвердила свої позиції в кіно й продовжила брати участь у зніманнях. Так, вона мала ролі в таких кінороботах, як «Заборонений», «У неділю зранку зілля копала»,«Справедливість», «Без тебе».

Дмитро Олійник

Молодий український актор впевнено проявляє себе в кінематографі, поповнюючи свій доробок якісними роботами. Згодом після навчання в університеті культури і мистецтв, став актором театру «Золоті ворота». Там грав у постановках «Украдене щастя», «Отелло», «Мітіне кохання.Щоденник». За гру в останній став лауреатом премії «Київська пектораль 2015».

З 2019 й до сьогодні Дмитро вражає публіку своєю грою в театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра. Паралельно актор знімається в кіно. Починав з невеликих ролей в серіалах «Ментівські війни», «Невиправні», «Володимирська, 15».

Важливою для Олійника стала роль студента-поляка в історичному фільмі «Крути 1918». Стрічка про боротьбу курсантів за свободу зробила актора впізнаванішим.

Утім, найбільш успішною кінороботою актора на сьогодні є український повнометражний фільм «Будинок „Слово“: Нескінчений роман» про письменників, яких намагалися змусити працювати на радянську систему. Там Олійнику дісталась головна роль - антагоніста Володимира Акімова.

Зараз Дмитро грає у Театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра. Він виконує ролі у виставах «Хлібне перемирʼя», «Погані дороги», «Намалюй мені літак».

Фото: Pinterest, «СТБ», театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, «Крути 1918», театр імені Івана Франка, Анастасія Мантач, «Кінобаза», «Правило бою», інстаграм-сторінки акторів

Источник материала
loader
loader