Лише 9% українців підтримують повну заборону Телеграма
Лише 9% українців підтримують повну заборону Телеграма

Лише 9% українців підтримують повну заборону Телеграма

Лише 9% українців підтримують повну заборону месенджера Телеграм. Натомість більшість - 54% вважають, що варто запровадити щодо нього певні обмеження і контроль.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати власного всеукраїнського опитування громадської думки «Омнібус», яке Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) проводив 1-6 вересня.

За даними опитування, наразі лише 9% українців одразу стверджують, що Телеграмв Україні треба повністю заборонити. Водночас лише 26% вважають, що його не варто жодним чином контролювати.

Лише 9% українців підтримують повну заборону Телеграма - Фото 1

Натомість більшість українців (54%) вважають, що не варто повністю забороняти, а треба запровадити певні обмеження і контроль – як-от блокування окремих каналів.

Навіть серед тих, хто вважає загрозу дуже серйозною, лише 15% виступають зараз за повну заборону Телеграма в Україні.

Респондентам, які наразі не підтримують повну заборону Телеграма, ставилося додаткове запитання, чи вони підтримають заборону, якщо його власники відмовляться блокувати певні канали.

Отже, у разі якщо власники категорично відмовляються блокувати канали, що поширюють російську пропаганду і дезінформацію, то в такому разі 60% українців підтримали би повну заборону Телеграма (не підтримали б – 32%).

Водночас помітно вища підтримка заборони, якщо власники Телеграма не блокують канали, які використовуються російськими загарбниками для зв’язку, а також якщо не блокують канали з поширення наркотиків.

Так, у разі відмови блокувати канали російських загарбників, які використовуються для зв’язку, 71% підтримають заборону (не підтримають – 21%). У разі відмови блокувати канали з поширення наркотиків 70% підтримають заборону (не підтримають – 20%).

Опитування проводилось методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з дорослими громадянами України. Було опитано 1015 респондентів. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролюються владою України. Водночас частина респондентів – це ВПО, які переїхали із тимчасово окупованих територій. Також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає месенджер Телеграмі загрозою українській національній безпеці.

Источник материала
loader
loader