Збільшено статутний капітал Фонду гарантування кредитів аграріям
Збільшено статутний капітал Фонду гарантування кредитів аграріям

Збільшено статутний капітал Фонду гарантування кредитів аграріям

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві збільшили на майже 82 млн грн.

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства, загальний розмір статутного капіталу фонду складатиме 817,6 млн грн.

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля, цей крок є частиною зусиль уряду з підтримки аграрного сектору в умовах воєнного стану та внаслідок російської агресії.

«Закликаю кожного аграрія користуватися підтримкою. Нам важливо, аби підприємства ставали сильнішими і розвивалися. Адже аграрії сьогодні тримають соціальний баланс на селі та наповнюють бюджет країни, що воює», — наголосив Віталій Коваль.

Водночас голова Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві Олег Приходько зазначив, що збільшення статутного капіталу дозволить фонду наростити фінансову підтримку аграріям у складні часи.

Уточнюється, що Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві надає часткові гарантії за кредитами фінансових установ для сільгоспвиробників із загальних банком землі до 500 га. Фонд створений відповідно до постанови КМУ від 16 лютого 2022 року №125, повністю належить державі, а управління його корпоративними правами здійснює Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Источник материала
loader
loader