«А навіщо туди їхати?». Туристи назвали найменш популярну столицю Європи
«А навіщо туди їхати?». Туристи назвали найменш популярну столицю Європи

«А навіщо туди їхати?». Туристи назвали найменш популярну столицю Європи

Здавалося б, Європа створена для подорожей – невеликі країни, які розташовані за кілька годин їзди одна від одної, різноманітність культур, собори, площі, затишні літні тераси кафе, скрізь своя кухня, єдина валюта, швидкий та зручний транспорт. Але є в Європі такі міста, куди ніхто не хоче їхати. Серед них опинився Люксембург, пише RTL Today.

Про зневажливе ставлення до Люксембургу днями розповів у своєму блозі на Tripadvisor один євротурист. Під час свого турне він встиг побувати у Лондоні, Парижі, Амстердамі, Брюсселі. Зустрічаючи по дорозі інших мандрівників і розповідаючи їм про те, що до його маршруту входить Люксембург, він найчастіше чув у відповідь одне й те саме запитання: «А навіщо туди їхати?».
 
Виявилося, що туристи навіть не розглядають Люксембург як місто для подорожі. Навіть для одноденної мандрівки. І це підтверджує туристична статистика. Наприклад, Берлін щорічно відвідують 22,4 млн туристів, Париж близько 50 млн. А от Люксембург – не більше мільйона.
 
Цікаво, що Люксембург не витримує конкуренції з Сараєво, який щороку приваблює до 3 млн туристів, та Белградом, у якому у 2023 році побували 1,38 млн людей.
 
При цьому чим обґрунтовано таку туристичну нелюбов, не зовсім зрозуміло. Щільність населення у Люксембурзі невелика – 1700 осіб на квадратний кілометр. Париж, наприклад, більш густонаселений – у столиці Франції на квадратному кілометрі в середньому тулиться 20 025 жителів, а в Лондоні – 5640.

Більшу частина Люксембурга відведено під парки, тут є лісові масиви і, навіть, сільськогосподарські угіддя. І в столиці є на що подивитися: старі квартали, включені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, каземати Петрюс, Національний музей, замки, ратуші, мости, ущелина, що розділяє центр на дві частини. Проїзд у транспорті зовсім безкоштовний.

До слова, Люксембург є у переліку країн, які мають найвищі зарплати. Зокрема на другому місці Після Швейцарії з показником $6633 розташувався Люксембург.

Источник материала
loader
loader