Sony офіційно презентувала нову консоль PS5 Pro
Sony офіційно презентувала нову консоль PS5 Pro

Sony офіційно презентувала нову консоль PS5 Pro

Користувачам обіцяють новий досвід динамічної гри.

Sony провела презентацію нової консолі PlayStation 5 Pro. Як розповів провідний архітектор PS5 Марк Черні, завдяки більшому графічному процесору, швидшій пам’яті та спеціального масштабуванням за допомогою ШІ, PS5 Pro забезпечує на 45% швидший рендеринг ігор і має покращити деталізацію певних ігор і частоту кадрів, повідомило The Verge.

Sony оновила графічний процесор у PS5 Pro, збільшивши кількість обчислювальних блоків на 67% порівняно з поточною консоллю PS5, а пам'ять стала на 28% швидшою. Це забезпечує на 45% швидший рендеринг ігор.

Також додаткова потужність повинна покращити ігри з трасуванням променів. Sony припускає, що розробники зможуть дозволити кидати промені з подвійною, а іноді і з потрійною швидкістю, порівняно з консоллю PS5.

PS5 Pro також включає нову функцію PlayStation Spectral Super Resolution на основі штучного інтелекту, яка по суті є технологією масштабування для покращення частоти кадрів та якості зображення в іграх.

Sony також додала опцію Game Boost, яка застосовуватиметься до понад 8500 зворотно сумісних ігор для PS4. Ця функція може стабілізувати або покращити продуктивність підтримуваних ігор для PS4 і PS5. Крім цього, PS5 Pro підтримуватиме підключення Wi-Fi 7, VRR і роздільну здатність 8K.

Щоб гравці могли скористатися перевагами функцій PS5 Pro, розробники популярних ігор готують оновлення. Зокрема, йдеться про Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth Gran Turismo 7, The Last of Us Part II Remastered та інші. Вони маркуватимуться як ігри PS5 Pro Enhanced.

Вбудовного дисководу на консолі немає, але гравці можуть придбати дисковод 4K Blu-ray окремо, як і додаткові чохли. Нова консоль сумісна з гарнітурою PlayStation VR2, портативним комп’ютером PlayStation Portal і наявними контролерами PS5.

Попередні замовлення на PS5 Pro розпочнуться 26 вересня, з 7 листопада розпочнеться продаж через роздрібних продавців. Вартість консолі — 699,99 долара.

Фото: ігрова консоль PS5 Pro / Sony

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Sony
Источник материала
loader
loader